GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
1 25.12.2017 14:58:57

Prvi mož Rijeke OSUPNIL s pesimistično napovedjo. Kako se bo odzval MATJAŽ KEK?

Sergej Drechsler/CROPIX
Čeprav se navzven zdi drugače, se tudi aktualni hrvaški prvaki ubadajo s precejšnjimi težavami, da si zagotovijo prepotrebna finančna sredstva.

Rijeka bo kmalu dobila novega lastnika. Tektonskih premikov sicer ne bo, saj bo klub prevzel dozdajšnji predsednik Damir Mišković oziroma njegova družba Teanna, ki ima sedež v Londonu in je registrirana na njegovi hčerki Anno in Mateo. "Rijeka mora naprej na vseh področjih. Na ta način pošiljam sporočilo, da se morajo mladi vključiti v delo kluba, mi starejši jim moramo pomagati z nasveti in izkušnjami. Dobili smo odobritev mesta, čakamo še na zeleno luč Ministrstva za šport," je v intervjuju za Novi list med drugim povedal Damir Mišković in opozoril na velike težave, s katerimi se ubadajo hrvaški klubu. Tudi Rijeka, čeprav je na Rujevici navzven vse skupaj videti kot pravljica.

"Nikakor ni dobro, da si klubi 90 odstotkov proračuna zagotavljajo s prodajo igralcev. Do zdaj nam je to nekako uspevalo, vendar to ne pomeni, da nam bo tudi v prihodnje. Dovolj je, da se nam v enem ali dveh prestopnih rokih pripeti spodrsljaj in hitro bomo na poteh Istre 1961. To je dejstvo," je s pesimistično napovedjo osupnil Damir Mišković.

Samo spomnimo, Istra je na robu prepasa, tik pred tem, da mrkne, igralci šest mesecev niso dobili plače. V Pulju mrzlično iščejo rešitelja, kot vlagatelj se že dalj časa omenja tudi Milan Mandarić, ki pa zagotavlja, da morajo najprej na želeni način končati ljubljansko zgodbo. 

Prvi mož Rijeke se je torej odločil spregovoriti ‘brez rokavic’, predstavil je dejanske razmere in morda se Matjaž Kek tudi zato že nekaj časa vsaj malce spogleduje tudi z odhodom. Najprej je bil v kombinacijah za slovenskega selektorja, zdaj naj bi ga želeli na klop izbrane vrste vodilni možje nogometa v Bosni in Hercegovini. Kako se bo naposled odzval mariborski strokovnjak? Bo vendarle še naprej proizvajal igralce na Rujevici, ali bi se res utegnil podati novim izzivom naproti?

Članki iz rubrike