Mobilna verzija
nu
nu

Milanič kljub visokemu porazu prepričan, da je Maribor DOMINIRAL! Biščan pa ...

Igor Bišćan
Grega Wernig

Stratega obeh moštev Igor Bišćan in Darko Milanić sta predstavila svoje videnje derbija v Stožicah.

Hrvat na klopi Olimpije je bil po zmagi s 3:0 razumljivo zadovoljen z videnim. »Zelo dobro odigrana tekma, čestitke mojim igralcem, pokazali so željo, trud, vse, kar je potrebno. Imeli smo nekaj sreče pri prvem golu. A v tekmi smo si zaslužili zmago, bili smo organizirani, pripravljeni, pomagali smo eden drugemu. Na koncu smo prepričljivo zmagali, ni pa evforije, vemo, da je to šele prvi polčas. Težji del posla nas še čaka, ni še končano,« je za STA povedal Biščan.

Milanič je bil seveda slabše volje, kljub temu pa mnenja, da še ni vse izgubljeno: »Nezaželen potek tekme, naredili smo napako pri prvem zadetku. Na vsak način smo mi želeli biti tisti, ki bi narekovali ritem. To smo delali kar dobro in dominirali, potem pa dobili še drugi zadetek v osamljeni akciji. V drugem polčasu smo želeli biti še bolj nevarni, dočakali smo še eno priložnost. Tekmeci so se kakovostno branili in bloka ni bilo lahko prebiti. S tretjim golom je situacija bistveno težja, a moramo verjeti, da lahko preobrnemo izid.«

Povratna tekma bo konec meseca v Ljudskem vrtu, kjer se bosta večna tekmeca v petek udarila tudi na prvenstvenem derbiju.

Značke: olimpija , maribor , derbi