stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
5 02.11.2017 22:38:38

Kek: Čas je, da se zazremo v ogledalo

Grega Wernig
Rijeka je proti dunajski Austrii doživela enega najtežjih porazov v eri Matjaža Keka. Namesto luči na koncu tunela se je kriza le še poglobila, predstava pa je bila tako klavrna, da jih ni bilo malo, ki so se v četrtkov večer podali z mislijo, da se skupna pot Rijeke in Keka počasi bliža h koncu.

Razpad sistema je bila pogosto uporabljena beseda, Kek pa bil temu primerno razočaran. Po zadnjem sodniškem žvižgu je slovenski strateg odšel pozdravit navijače. Glede na zadnje rezultate bi marsikdo pomisli, da se je prišel poslovit. "Navijači so si zaslužili zahvalo, podpirali so nas tudi pri izidu 1:4. Tako zelo sem pozival na enotnost, da se publika postavi za ekipo, kar se je tudi zgodilo, mi pa brez pameti in želje, s toliko napakami. Zelo sem razočaran, to je težek dan zame," je po tekmi razlagal Kek.

"Očitno je, da smo v globoki krizi. Reakcija po izenačenju je bila grozna, preveč je bilo nervoze... Kriza je globoka, o problemih se je potrebno objektivno in trezno pogovoriti znotraj kluba ter sprejeti odločitve, ki bodo pomagale igralcem... Zdaj je čas, da se zazremo v ogledalo."

Kdo je tisti, ki mora sprejeti odločitve? "Hierarhija je jasna, tu je predsednik, športni direktor in potem sem tu jaz. O odgovornosti ne bom govoril, vsi poznate moje mišljenje, da se vse začne pri trenerju. Ni isto, ko sta slaba dva igralca ali pa ko je slaba celotna ekipa. Razočaran sem in pobit. Situacija je težka, sploh po vsem dobrem in vseh uspehih v lanski sezoni."

Značke: matjaž-kek, rijeka

Članki iz rubrike