Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 28.10.2017 19:46:30

MATJAŽ KEK še enkrat več navdušil Hrvate: Kljub bolečemu porazu v derbiju je ostal VELIK GOSPOD!

Profimedia
Po samo štirinajstih krogih mnogi mislijo, da je hrvaško prvenstvo že odločeno.

Dinamo je v današnjem derbiju vodilnega dvojca s 3:1 premagal Rijeko, čeprav so gostje prek Acostyja povedli že v deveti minuti. Stranski sodnik je ob tem zadetku dvignil zastavico in označil, da je šlo za nedovoljeni položaj, po dolgem posvetu z glavnim sodnikom pa se je slednji odločil zadetek priznati.

Ampak domačinov to ni zmedlo, po pol ure je bilo 1:1, v drugem polčasu pa je dvakrat v polno meril Soudani in zapečatil usodo gostov z Rujevice. Dinamo si je tako pred Rijeko priigral že devet točk prednosti, Rečani pa bi po tem krogu utegnili pasti na četrto mesto, sja morata svoje delo opraviti še Hajduk in Osijek, ki jim dihata za ovratnik.

Po tekmi pa je spet zablestel trener poražene ekipe Matjaž Kek, ki je s svojimi izjavami navdušil Hrvate. "Videli smo zelo živahno tekmo v odilčnem vzdušju. Sodnikom bi rad čestital za dobro sojenje, Dinamu pa za zasluženo zmago," je dejal Mariborčan, čigar moštvo je imelo v zadnjem času obilico težav z napačnimi sodniškimi odločitvami.



Nato se je dotaknil težav, s katerimi se je moral spopasti. Zaradi kartonov in poškodb je med drugim ostal brez kopice članov udarne enajsterice. "Pred tekmo smo imeli ogromno težav, težko pa je razložiti tudi nekatere individualne napake, ki so se nam zgodile na srečanju in to kakovosten nasprotnik kot je Dinamo zna izkoristiti. Še enkrat bi čestital Dinamu," je dejal trener Rijeke, ki bi ga mnogi v domovini radi videli na krmilu slovenske izbrane vrste.

Zagrebčani so Rečanom torej ušli na devet točk razlike. "Dinamova prednost trenutno ni pomembna, ne glede na to, ali znaša šest, devet ali dvanajst točk. Moramo razmišljati o sebi in dvigniti kakovost igre. Dinamo je zasluženo tu, kjer je."

Med manjkajočimi je bil tudi najboljši strelec Gavranović, ki je bil poleti tik pred prestopom v Dinamo, a je zaradi pritiska javnosti transfer propadel. Nekateri menijo, da bo januarja podpisal predpogodbo z Zagrebčani, saj mu po koncu sezone poteče pogodba z Rijeko. Do njegove poškodbe pa je prišlo po novinarski konferenci pred potjo v prestolnico, v kar mnogi navijači Rijeke odkrito sumijo. Na vprašanje novinarjev, zakaj ni bilo Gavranovića, pa je Kek mirno odvrnil: "Mario je poškodovan."

Članki iz rubrike