kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 03.09.2017 14:08:51

Tako zelo je Kampl želel oditi! Da bi lahko zaigral za Leipzig, se je odrekel VELIKEMU kosu pogače!

RB Leipzig
Najdražji slovenski nogometaš Kevin Kampl bo v ponedeljek prvič po prestopu iz Bayer Leverkusna treniral s svojimi novimi soigralci iz Leipziga, ki je zanj odštel 20 milijonov evrov.

Kot je izbrskal nemški Bild, se je v Nemčiji rojeni Štajerec odrekel delu svoje letne plače, da bi lahko zaigral v ambicioznem saškem klubu. V Solingenu rojeni Kampl, ki bo 9. oktobra dopolnil 27 let, se je prostovoljno odrekel kar precejšnjemu delu svoje letne plače v višini pol milijona evrov, da bi lahko zaigral za klub, ki bo jeseni premierno zaigral v skupinskem delu lige prvakov. Tako na leto ne bo zaslužil 3,5 milijona evrov, ampak tri milijone evrov. Kampl je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.


Ambiciozni Leipzig je v prejšnji sezoni navdušil v nemškem prvenstvu, kjer je zaostal le za Bayernom in zasedel drugo mesto. Tako bo letos igral v skupinskem delu lige prvakov, njegovi nasprotniki so Monaco, Porto in Bešiktaš.

Kampl se je na vsak način želel pridružiti kolektivu iz Leipziga. "Hočem igrati. In nogomet v Leipzigu je tisti, ki izpolnjuje moje sposobnosti," je po podpisu pogodbe dejal Kampl.

Članki iz rubrike