pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
4 16.08.2017 08:35:54

Kakšen CAR! Slovenski 'fizio' V SEKUNDI vrnil na igrišče nogometaša, ki je kričal od bolečine! (video)

Takega posnetka zagotovo še niste videli, takega posnetka še nikoli ni videl nogometni svet. Kakšen car, kakšen junak.

Slovenski Pafos ima tudi slovenskega fizioterapevta. Nekdanji trener Olimpije Luka Elsner je k sebi na Ciper pripeljal Žana Ranta Roosa, znanega kot čudodelca iz slovenske rokometne reprezentance, ki je pozimi tako junaško prišla do bronastega odličja na svetovnem prvenstvu v Franciji. In če kdo ne verjame, da je mojster manualne terapije pravi čudodelec, potem si preprosto mora ogledati, kaj se je zgodilo na Cipru. 

Pafos je igral prijateljsko tekmo proti AEL-u iz Limassola, tekla je 29. minuta prvega polčasa in eden od nogometašev Elsnerjeve (in Rantove) ekipe je ob nespretnem posredovanju nasprotnika dobil zelo nesrečen udarec v roko. Takoj je bilo jasno, da gre za hudo poškodbo; nogometaš se je zvijal in kričal od bolečine, roka je bila zmaličena do te mere, da je nesrečnik sploh ni mogel pogledati. Gledal je stran, mahal na pomoč in čakal.

Pomoč je prišla ekspresno. Rant Roos je pritekel v slogu atleta, še hitreje pa je opravil posredovanje, ki je preprosto navdušilo. Še preden bi igralca karkoli vprašal, je prijel roko, z izkušenim očesom videl, kaj se je zgodilo in zadevo rešil v sekundi. Dobesedno v sekundi. Naravnal je grdo izpahnjen prst, in ko je nogometaša nagovoril, ga je nagovoril v slogu 'kaj pa je narobe, saj ni nič. Poglej, vse je v redu, vrni se na igrišče'.

V komični sceni je igralec slovenskemu fizioterapevtu želel pokazati poškodbo, toda ugotovil je, da je z roko vse v najlepšem redu in da je tudi bolečina čudežno izginila. 'No, se boš vrnil na igrišče,' je bila še ena gesta priljubljenega 'fizia', in ko je igralec spoznal, da je njegova nočna mora postala nekaj povsem drugega, je res začudeno stekel nazaj na igrišče. Rant Roos pa počasi nazaj proti klopi, kjer so ga sprejeli kot junaka.    

Posnetek neverjetnega dogajanja si lahko ogledate spodaj od 31:04, na speltu pa je požel veliko navdušenje nogometašev, fizioterapevtskih kolegov in seveda tudi rokometnih reprezentantov, ki te čudežne roke zelo dobro poznajo. 

Članki iz rubrike