pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
3 09.08.2017 22:23:16

Matjaž Kek v velikih težavah, 200 tisoč evrov ni pomagalo

Grega Wernig
Po porazu z Osijekom Rijeka že v petek proti Dinamu.

Nogometaši Rijeke so v ponedeljek v Osijeku po dolgem času doživeli prvenstveni poraz, toda hrvaški prvaki v Slavoniji niso ostali samo brez točk, temveč tudi brez "pol" ekipe. Da bi bilo vse skupaj še hujše, bo že v petek na Rujevici gostoval Dinamo, ki je čakal kar 451 dni, da je na lestvici spet prehitel Matjaža Keka in njegove varovance.

Zasedba s Kvarnerja bo na derbiju zelo oslabljena. Marko Vešović in Mate Maleš nimata pravice nastopa zaradi kazni, Filip Bradarić in Mario Gavranović sta poškodovana, mariborski strokovnjak pa je pred dnevi ostal tudi brez Srefana Ristovskega, ki je prestopil v Sporting iz Lizbone. Pri južnih sosedih je slišati namigovanja, da naj bi bi Rijeka Portugalcem ponudila za 200 tisoč evrov nižjo odškodnino, če bi svojemu novemu članu dovolili, da bi Matjaž Kek lahko računal na njegove usluge v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti Olympiakosu, toda nasprotna stran ponudbe ni sprejela.

"Ekipa, ki bo tokrat na igrišču, še nikoli ni zaigrala skupaj, zato ni jasno, na kakšni kakovostni ravni je sposobna zaigrati. Tega ne ve niti Copperfield … Bomo videli, je pa dejstvo, da igralci zaslužijo podporo in trenutek da se pokažejo in izkažejo," pravi trener Rijeke

O Dinamu ne želi pretirano razpredati. "Dokler nimaš urejenih zadev v svoji hiši, je o nasprotniku nepotrebno razmišljati, ampak Rijeka na Rujevici nikoli nikomur ne bo priznala, da je favorit," je kljub velikim težavam s sestavo igralskega mozaika odločen nekdanji slovenski selektor, kar bi bržčas moralo pomeniti tudi priložnost za Matica Črnica.

Matjaž Kek se je dotaknil tudi zadnjega odhoda pomembnega člena: "Iz Rijeke so odhajali veliki igralci, velika imena, toda Rijeka je vedno delovala naprej in našla zamenjave."

Članki iz rubrike