reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 16.07.2017 21:53:10

Patrik Eler: Jaz in Milivoje Novaković? Poglejte …

Nancy
Primorski napadalec po prestopu iz Innsbrucka v Nancy ne skriva zadovoljstva.

Dolgo je bil popolna neznanka tudi za tiste, ki dokaj podrobno spremljajo nogometno dogajanje. V Sloveniji je bil anonimnež in še pred kratkim so zanj slišali samo tisti, ki se lahko pohvalijo, da so zares odlično obveščeni oziroma jim le redkokaj uide. Ko se je Patrik Eler pred štirimi leti odpravil v celovško Austrio, to kakopak ni bila informacija, ki bi kogarkoli pretirano vznemirila. Ker so odšli številni, toda Primorec je tresel in tresel. Tako pogosto, da je pritegnil zanimanje močnejših klubov pri severnih sosedih, pred začetkom prejšnje sezone ga je v svoje vrste privabil Innsbruck, kjer je včasih blestel Aleksander Knavs. In spet je tresel, dosegel je 24 golov, tudi sicer je igral odlično, s čimer si je prislužil laskavi naziv najboljšega igralca lige. In znova so se oglasili večji, bogatejši, medtem pa mu je že uspel prestop, o katerem je lahko še pred kratkim le sanjal. Ogledniki Nancyja so v Slovencu videli napadalca, ki bi lahko ekipi v veliki meri pomagal, da se po izpadu nemudoma spet vrne v ligue 1. Francozi so Innsbrucku odšteli 610 tisoč evrov odškodnine, prav tako mu bodo namenili 15-odsotni delež nadomestila ob naslednjem prestopu, s 26-letnim napadalcem iz Šempetra pa podpisali triletno pogodbo. Zgodilo se je v četrtek po opravljenem zdravniškem pregledu, včeraj je prvič treniral s svojimi novimi soigralci.

patrik eler
"Nadvse sem zadovoljen, da mi je uspel ta prestop. S selitvijo v Nancy sem prav gotovo naredil velik korak naprej, izziva se neizmerno veselim. In verjamem, da mu bom kos. Ne bojim se ga, v še zahtevnejši konkurenci se prav tako želim predstaviti v čim boljši luči. Lačen sem nadaljnjega dokazovanja. Cilj Nancyja je takojšnja vrnitev med prvoligaše in vsekakor si bom prizadeval, da bi k želenim dosežkom prispeval čim večji delež," pravi Patrik Eler in razkriva, da se je vse skupaj odvilo z bliskovito hitrostjo. "V nekaj dneh; ko se mi je ponudila takšna možnost, se nisem obotavljal. Čeprav sem imel z Innsbruckom sklenjeno pogodbo, sem vztrajal pri odhodu, takšne priložnosti nikakor nisem hotel zapraviti. Bil sem dovolj vztrajen in na koncu so popustili tudi vodilni možje kluba ter začeli pogovore s predstavniki Nancyja. Zavedali so se spoznanja, da je nesmiselno imeti v ekipi nezadovoljnega igralca. Mislim, da je bila odločilna moja volja, a brez agencije World In Motion, ki me zastopa, mi prav gotovo ne bi uspelo. Vloga menedžerja je bila zelo pomembna, na koncu smo sklenili dogovor, s katerim smo lahko vsi zadovoljni. Jaz sem odšel v klub, v katerega sem si želel, Innsbruck je nekaj zaslužil, hkrati je res, da mi je dal veliko. V prejšnji sezoni sem dočakal popolno uveljavitev, za menoj je čudovito leto, toda priložnosti za korak naprej res nisem hotel kar tako zavreči," pravi novopečeni član

Mnogi ga primerjajo z Milivojem Novakovićem, ki je pot do vrha prav tako začel tlakovati v nižjih avstrijskih ligah. Mu primerjave z zdaj že nekdanjim sijajnim napadalcem laskajo ali ga morda po svoje motijo? "Ne, prav nič ne ne motijo. Drži, da imata najini zgodbi nekaj stičnih točk, ki so povezane z dokazovanjem v Avstriji, predvsem pa si želim, da bi tudi v prihodnje šel po njegovi poti. In se mu uspel vsaj približati, njegova kariera je dejansko izjemna," odgovarja Patrik Eler.

Članki iz rubrike