testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
1 16.07.2017 10:14:43

Kek verbalno obračunal s tekmecem in okrcal kapetana, Črnic še čaka, Stojanović prispeval k zmagi

Grega Wernig
Rijeka boljša od Slavena, Dinamo premagal Istro.

Po zmagi nad velško ekipo The New Saints na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, so nogometaši Rijeke uspešno začeli tudi novo hrvaško prvenstvo. Pred pet tisoč gledalci na Rujevici so z 2:0 ugnali Slaven Belupo, v polno sta zadela Gorgon (22) in Vešović (71).

Dvoboj je bil precej živčen, zlasti v drugem polčasu, gostitelji so namen dosegli kljub temu, da so od 56. minute igrali brez izključenega kapetana Bradarića. Zaradi nepotrebnega prekrška si je prislužil drugi rumeni karton, prvega je dobil, ko je želel na nepravilen način zaščititi soigralca po grobem prekršku. Gostje niso bili nežni, prednjačil pa je Ivanovski, ki se je s komolcem dvakrat lotil tekmecev, zaradi česar je kri zavrela tudi domačemu trenerju. Gostujoči napadaec se je z Matjažem Kekom ob robu igrišča zapletel v verbalni obračun, nato še s pomočnikom športnega direktorja Ivanom Mancejem.

Naposled so se strasti vendarle umirile, Rijeka je z igralcem manj zadela še drugič, po tekmi pa je mariborski strokovnjak okrcal tudi Bradarića. "Njegov odziv ni bil kapetanski,« je dejal nekdanji selektor slovenske reprezentance in pristavil: »Slabo smo krenili v tekmo, vendar na koncu zasluženo zmagali, pravi obraz smo pokazali šele po izključutvi Bradarića." Matic Črnic v domači ekipi ni dočakal priložnosti za igro, Matjaž Kek očitno še ni najbolj zadovoljen z njegovo trenutno pripravljenostjo.

Z zmago je prvenstvo začel Dinamo, ki je bil na maksimirskem stadionu z 2:0 boljši od Istre. Med strelce sta se vpisala Moro in Benković, novi trener modrih Mario Cvitanović je Petru Stojanoviću namenil vseh 90 minut.

Članki iz rubrike