mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

gv
gv
0 18.06.2017 13:16:22

Okoli Oblaka bo še zelo vroče! En klub naj bi bil odločen, da bo plačal astronomsko odškodnino

Profimedia
Kot kaže, bo letošnje poletje še kako vroče. Sploh okoli slovenskega vratarja Jana Oblaka!

Jan Oblak velja za enega najboljših vratarjev v svetu nogometa, izjemno zanimanje za vratarja madridskega Atletica in slovenske reprezentance pa vlada že zadnjih nekaj let. Njegov klub naj bi mu bil pripravljen ponuditi novo pogodbo s krepko višjo plačo, v tem pogledu bi bil pred njim le francoski zvezdnik Antoine Greizmann, po novem pa bi v Madridu ostal do konca sezone 2021/22. Toda ali bo res?

V letošnjem prestopnem roku se obetajo nekateri resnično megalomanski prestopi in odmevne selitve, v igri pa naj bi bila tudi selitev slovenskega vratarja. Oblaka se v zadnjem času povezuje z nekaterimi otoškimi velikani, najbolj zagreti pa so očitni pri PSG-ju. Po poročanju nekaterih dobro obveščenih angleških medijev Parižani resno razmišljajo, da bi odšteli 100 milijonov evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula. Verjetno ni potrebo posebej dodajati, da bi šlo za enega najdražjih prestopov v zgodovini nogometa, toliko denarja pa še noben klub nikoli ni odštel za vratarja.



PSG si je v tem prestopnem roku postavil cilj, da svoje vrste okrepi s preverjenim vratarjem, ki bi bil hkrati dolgoročna rešitev. V Oblaku vidijo idealno rešitev za položaj, ki je bil v lanski sezoni, v kateri so ostali brez ene same večje lovorike, resnično šibka točka Parižanov.

Kakopak ni zanemarljiv podatek, da bi si PSG njegovo odškodnino zlahka privoščil navkljub strogemu finančnemu fair-playju, naskok na tako željen evropski prestol pa bi bil po njihovem mnenju z relativno mladim (a izkušenim) Oblakom bolj verjeten. V večjih težavah se bi v tem primeru verjetno znašel Atletico, ki v tem prestopnem roku zaradi kazni ne sme kupovati novih igralcev. Odličnega Oblaka bi moral trener Diego Simeone v vratih Atletica zamenjati s solidnim rezervistom Miguelom Angelom Moyo.

Značke: oblak, psg, atletico

Članki iz rubrike