mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 18.06.2017 07:57:02

Matjaž Kek: To bom storil, če se uvrstimo v ligo prvakov! Da bi bil trener Olimpije? Takšen je moj odgovor...

Grega Wernig
Ko se je polegel prah po osvojitvi dvojne krone, je v izjemno sproščenem pogovoru spregovoril Matjaž Kek

"Da, res sem primerno proslavil oba uspeha, toda tam, kjer mislim, da je najbolj primerno. Nastale so tudi fotografije, ki mi v teh letih ne morejo biiti v ponos. Moj najljubši trenutek je bil, ko sem na rivi ob pol treh ponoči zagledal nepregledno množico ljudi. Ne, nisem hladen, toda mislim, da si v teh trenutkih trenutek slave zaslužijo moji igralci, člani strokovnega vodstva. Že tako ali tako se jaz povsod pojavljam. Kek gor, Kek dol, Kek levo, Kek desno, počasi mi je šlo že na živce," je v pogovoru za Radio Rijeka spregovoril veliki tvorec reškega uspeha, ki je po nekaj dneh oddiha v družinskem krogu že zavihal rokave. 

V nadaljevanju, ko je beseda nanesla na njegovo navezanost na Kvarner, je popihal na dušo tudi slovenskemu prvaku, Mariboru in celotnemu okolju: "Prihajam iz Slovenije, iz Maribora, ki je zelo specifičen. Že od nekdaj je obstajalo veliko rivalstvo z Olimpijo, toda jaz se 100-odstotni Štajerec in ni možnosti, da bi bil kadarkoli trener Olimpije. Na Rijeki pa se izjemno dobro počutim, to je moj drugi dom, tudi ljudje so me sprejeli z odprtimi rokami in zdi se mi 'fer', da jim to tudi vrnem."

Matjaž Kek je spregovoril tudi o svoji drugi ljubezni, glasbi in o njegovi izkušnji na radiu: "Veliko sem bil poškodovan v karieri, zato nisem imel kaj početi. Moj dober prijatelj se je ukvarjal z glasbo in mi je rekel, da bi lahko s svojimi številnimi ploščami sam ustvaril oddajo. Toda ko sem se vrnil na teren, je bil nogomet številka ena. Mi je pa ta izkušnja veliko dala, veliko lažje komuniciram z novinarji in imam spoštovanje do poklica, ki ga delate." Štajerski strokovnjak je pri tem obljubil, da se bo v primeru uvrstitve v ligo prvakov prelevil v glasbenega urednika na omenjenem radiu. 

Značke: matjaž-kek, rijeka

Članki iz rubrike