stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 17.06.2017 11:11:55

Kek se ni zmotil, a drame ni

Grega Wernig
Dvomov zdaj zares ni več. Matjaž Kek bo ostal na klopi aktualnih hrvaških prvakov in pokalnih zmagovalcev, prihodnji teden bo podpisal novo triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za še dodatnih 24 mesecev. Toda v zadnjih dneh je bilo kljub vsemu kar nekaj zmede, ker so bili vodilni možje kluba prepričani, da bo mariborskemu strokovnjaku aktualna pogodba potekla šele ob koncu meseca ...

»Z Rijeko imam sklenjeno pogodbo do 15. junija,« je v preteklem obdobju večkrat poudaril Matjaž Kek in v pričakovanju tega datuma smo pri nekdanjem selektorju slovenske izbrane vrste kakopak preverili, ali je medtem že obljubil nadaljnjo zvestobo hrvaškim prvakom. »Pogodbe še nisem podpisal,« nas je v sredo presenetil mariborski strokovnjak. »Dogovor s predsednikom zame še vedno velja, ampak podpisal še nisem,« je pristavil.

Medtem so nekateri hrvaški mediji zagotavljali, da se je mariborskemu strokovnjaku pripetil lapsus. Oziroma da je pogodbo očitno slabo pogledal, ker da jo ima podpisano do konca tega meseca. Do 30. junija, k čemur je prikimal tudi predsednik Damir Mišković in hkrati sporočil: »Dogovorjena sva o vseh podrobnostih. Res ne vidim nikakršnih ovir, da ne bi skupaj nadaljevali po isti poti. Prihodnji teden prihajam na Reko in vse bomo uredili.«

A očitno so pogodbo slabo prebrali vodilni možje kluba. Spregledali so datum. Uradne potrditve o tem resda ni, toda iz zelo zanesljivega vira smo dobili namig, da so včeraj na Rujevici naposled spoznali napako, zato jim je bilo ob srečanjih z nekdanjim selektorjem slovenske izbrane vrste kar malce nerodno. Položaj ni bil prijeten, ko so Rečani že pred tem sporočili, da so odpovedali predvideno uvodno prijateljsko preizkušnjo s celjskim Šampionom, pa je bila javnosti kakopak vržena še ena »kost za glodanje«.

Ampak drame na Kvarnerju vendarle in kljub vsemu ni. Matjaž Kek včeraj sicer ni bil dosegljiv, a je nemoteno nadaljeval svoje delo. Vodil je trening in bo to počel tudi v prihodnje, saj smo izvedeli, da zdaj res ni več niti najmanjšega dvoma o tem, da ne bo zamenjal klubskih barv. Ostal bo na Reki in prihodnji teden s predsednikom Damirjem Miškovićem tudi uradno podpisal novo triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za še dve leti. In to se ne more več spremeniti, dobili pa smo namig, da se je 55-letni Mariborčan po koncu sezone spogledoval z možnostjo odhoda na Kitajsko, v Rusijo in Turčijo.

Značke: rijeka, matjaž-kek

Članki iz rubrike