palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
0 13.06.2017 07:48:06

Haris Vučkić iskreno, kot še nikoli: Žabar sem, to je jasno. V zvezi z Olimpijo pa sem se odločil takole!

Grega Wernig
Bil je predviden kot naslednja velika stvar slovenskega nogometa: kot član Domžal je v slovenski ligi debitiral pri petnajstih, v dresu Newcastla na Otoku pri sedemnajstih.

V zgodovino je zapisan kot najmlajši Slovenec z nastopom v elitni angleški premier ligi, ki pa mu očitno ni bila usojena. To je Haris Vučkić naposled spoznal to pomlad, ko se je kot prost nogometaš vrnil v domovino in začel iskati nov klub. Pri štiriindvajsetih letih je pred morda ključno odločitvijo v karieri.

Po dolgih letih je vaše epizode pri Newcastlu konec, trenutno ste v fazi iskanja novega kluba. Kakšen je načrt?
Agentu prepuščam, da mi najde tri, štiri klube, med katerimi se bomo potem odločili. Možnosti so Nemčija, Nizozemska, Turčija, Švica in Italija, tako da nekaj izbire bo. Potem se bo treba usesti z agentom in družino, pretehtati pozitivne ter negativne dejavnike in se na podlagi tega odločiti.

So take samo želje ali imate na mizi že kaj konkretnega?
Je nekaj konkretnih opciji, ampak jih ne bi rad omenjal, ker lahko pride do nezaželenih zapletov. Nizozemska, Nemčija in Švica so države, ki bi bile mojemu slogu igre najbolj naklonjene. Tam je žoga večinoma na tleh, kar mi najbolj ustreza.

vuckic gw 2
Grega Wernig

V Newcastlu vam nove pogodbe niso ponudili v podpis. Bi bili še pripravljeni podaljšati sodelovanje s tem klubom, če bi imeli to možnost?
Ne, ne bi več. Skupaj smo se odločili, da ne podaljšamo, temu nismo bili naklonjeni niti jaz niti oni. Bil je čas, da obrnem novo poglavje v svoji karieri. Na začetku mojega obdobja v Newcastlu se mi je še uspevalo prebiti v prvo ekipo, po poškodbi pa je bilo priložnosti vse manj. Prišle so vse te posode, od katerih so se nekatere iztekle dobro, druge ne. Uspešna je bila predvsem posoda pri Glasgow Rangersu, drugje malo manj. Zdaj je čas, da Otok zapustim in začnem nekaj novega.

Torej vrnitev v Glasgow ne pride v poštev?
Naklonjeni so ideji, da bi se vrnil. Stik smo navezali, ampak nič konkretnega. Se pravi, da možnost, da ostanem na Otoku oziroma na Škotskem, je.

Nima vsak priložnosti zaigrati za tako legendaren klub pred takimi navijači na Ibroxu ...
To je bila moja najboljša izkušnja izmed posod, čeprav smo z Wiganom postali prvaki. Rangers mi je ostal v najlepšem spominu, ker sem nenehno igral, zabijal sem gole, navijači so me imeli radi. Res je lepo igrati pred 55 tisoč gledalci, ki pojejo tvoje ime.

Kako blizu je bila vaša vrnitev v Slovenijo, k ljubljanski Olimpiji?
Bilo je zelo blizu. Junija lani sva skupaj sedela z bivšim direktorjem Nenadom Protego. Bil sem naklonjen prihodu, saj sem z njim sodeloval že v Domžalah in on je bil največji razlog, zakaj bi prišel. Vendar potem, ko sem dobil še nekaj več drugih možnosti, sem se odločil, da raje ostanem na Otoku in se še enkrat poskušam prebiti v prvo ekipo.

Očitno vas v Ljubljani niso povsem prepričali ...
Želeli so, da pridem, poslali so mi že ponudbo, ampak na koncu sem se odločil, da jo zavrnem. Rekel bi, da bi vrnitev v Olimpijo pomenila ...

CELOTEN INTERVJU S HARISOM VUČKIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TiSKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike