900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 22.05.2017 08:15:51

Kakšen polom! Epskih razsežnosti! Zlatko Dedić udeležen v sestopu, kakršnega Nemčija preprosto ne pomni (video)

vszi
Iz raja v pekel. Po avtocesti.

Bil je september 2014, ko je po uvodnih štirih tekmah sezone 2014/15 pogled na vrh nemške bundeslige ponujal nekaj nevsakdanjega. Proti vsem pričakovanjem se je na prvem mestu bohotil malček Paderborn, ki je bil z osmimi točkami in razliko v golih 7:2 uspešnejši celo od velikana Bayerna.


Kdo bi tedaj sploh lahko pomislil, da bo prav ta klub le dve leti in pol kasneje celo v – četrti nemški ligi! Da, prav ste prebrali. Paderborn je v soboto zabeležil še tretji zaporedni izpad: najprej je iz prve padel v drugo, zatem iz druge v tretjo, zdaj se je potop vseh potopov nadaljeval še s padcem med četrtoligaše. Da bi bilo vse še precej huje, je bil zaključek nove klavrne sezone za slovenskega nogometaša Zlatka Dedića in njegove soigralce resnično tako žalosten, da bi težko bil bolj. Na zadnjih petih tekmah Paderborn namreč sploh ni izgubil, celo trikrat je zmagal, toda vse je bilo zaman. Remi na gostovanju pri Osnabrücku (0:0, Dedić je igral od 66. minute dalje) je bil usoden, Paderborn je izpadel, ker je osvojil točko (!) manj kot rezervna ekipa bremenskega Werderja.

Za nekdanjega slovenskega reprezentanta in tudi strelca tistega zlatega zadetka, s katerim se je naša izbrana vrsta leta 2009 prebila na svetovno prvenstvo v Južni Afriki, bo zaradi izpada slaba tolažba dejstvo, da je bil v tej sezoni najučinkovitejši nogometaš Paderborna. Na 31 tekmah je v polno meril sedemkrat, toda hkrati je dejstvo, da so modro-črni v drugem delu sezone še kako pogrešali Dedićeve zadetke. Primorec je namreč vseh sedem dosegel v uvodnem delu tekmovalnega leta!

Članki iz rubrike