mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 18.05.2017 12:31:17

Matjaž Kek ne more iz svoje kože …

Grega Wernig
Reški navijači v evforičnem ozračju pričakujejo nedeljski dvoboj s Cibalio.

Rijeka je vnovič potrdila kakovost. Ekipa Matjaža Keka je v Koprivnici dosegla namen in z zmago 2:0 proti Slaven Belupu osvojila nove točke na pohodu proti zgodovinskemu naslovu hrvaškega prvaka. Dinamo dva kroga pred koncem prvenstva zaostaja velikih pet točk in Rečani imajo priložnost, da si lovoriko zagotovijo že v nedeljo, ko bo na Rujevici gostovala Cibalia. Zmaga pomeni naslov prvaka, na Kvarnerju so kakopak prepričani o velikem slavju.

Navijači v Koprivnici so seveda rajali skupaj z igralci, vzdušje je bilo šampionsko, samo obraz mariborskega strokovnjaka je bil resen. Pričakovano. Nekdanji slovenski selektor ne more iz svoje kože. Velik profesionalec se zelo dobro zaveda, da manjka še en korak. Zadnji, ki je pogosto najtežji. Z resnostjo je poslal jasno sporočilo, kako se bodo na Rujevici lotili naslednjega obračuna.

"Čestitam igralcem za pogum in znanje, prav tako so se znali spopasti z velikim psihološkim pritiskom, ob pomoči navijačev je bilo kakopak precej lažje. Zdaj smo prišli pred finale, manjka nam še en korak. Matematika je jasna. Verjamem, da nam bo uspelo, tega smo gotovo sposobni. Moj nasvet igralcem je, da ostanejo mirni, v strokovnem vodstvu bomo vsekakor storili vse, da bi jih ustrezno pripravili na prihajajoči dvoboj s Cibalio. Moramo nadzirati dogajanje. Mrtvi se štejejo na koncu, to je osnova mojega razmišljanja," je po izjemno pomembni zmagi z mirnim glasom pripovedoval Matjaž Kek.

Članki iz rubrike