Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 18.05.2017 08:49:24

Benjamin Verbič posebej za Ekipo SN: Ljubosumen sem bil na Krhina. Vrhovec in Bajde? Lahko bi pokazala več. Katančevi Vrači? To je ...

Grega Wernig
Na papirju je za njim sanjska sezona, toda Benjamin Verbič z njo ni najbolj zadovoljen. Na individualni ravni je pričakoval več, zdaj se je v intervjuju za Ekipo SN razgovoril o težavah v Københavnu, se dotaknil Maribora, Olimpije, Gregorja Bajdeta in Blaža Vrhovca ter spregovoril tudi o reprezentanci.

Kako je na Danskem? Postali ste državni prvaki, čaka vas še finale pokala. Uspehov na zelenici vam res ne manjka.
Seveda je prisotno zadovoljstvo, ker sem znova osvojil naslov državnega prvaka. Kar zadeva to, je jasno vse super. Ampak … Moram priznati, da trenutno nisem zadovoljen s svojim statusom, ker ne igram na svojem primarnem položaju. Imel sem nekaj nesoglasij s trenerjem. Bomo videli, kako bo v prihodnosti.

Ste v teh dveh letih dovolj napredovali, da bi lahko šli že takoj v še močnejšo ligo? Kako ocenjujete svoj napredek na Danskem?
Zelo sem napredoval, predvsem v smislu taktičnega in obrambnega nogometa. Igramo na tak način, da nam je obramba prioriteta. Meni to sicer ni najbolj všeč, ampak tako pač je. (smeh) Dosegamo dobre rezultate. Kaj dobre, vrhunske. Tako da ne moreš nič proti temu. Nisem zadovoljen s tem, kar sem pokazal v zadnjih dveh letih, mislim, da bi lahko pokazal več. Sem precej kritičen do sebe. Treba je delati naprej, brez poškodb in upajmo na najboljše v naslednji sezoni.



V odličnih odnosih ste z Renejem Krhinom, ki igra za Granado. Ste kaj ljubosumni nanj, ker živi v precej bolj toplem in sončnem kraju?
Zelo sem bil ljubosumen nanj, ker je bila tu od oktobra do marca zima, on pa mi je pošiljal fotografije in posnetke iz Granade, kjer je bilo 20, 25 stopinj. Mislil sem se mu pridružiti. Vprašal sem ga, ali me lahko zdaj, ko je kapetan, spravi v klub. Je rekel, da bo poskusil, ima dober odnos s trenerjem, a kaj, ko gredo zdaj v drugo ligo. (smeh)

CELOTEN INTERVJU Z BENJAMINOM VERBIČEM, V KATEREM GOVORI TUDI O MARIBORU, OLIMPIJI, BLAŽU VRHOVCU, GREGORJU BAJDETU, REPREZENTANCI, BIOENERGETIKIH IN OSTALEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike