mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 14.05.2017 17:01:18

Imenitno! Miha Zajc zabil in podal v serie A, njegov zadetek pa … Dvojna podaja, vragolija in mojstrski zaključek (video)

Empoli Calcio
Potrpežljivo je čakal in zdaj tudi dočakal svojih prvih pet minut slave. Miha Zajc je na gostovanju pri Cagliariju zabil svoj prvi gol v serie A in vknjižil tudi podajo.

Pa ga je dočakal! Miha Zajc se je razveselil svojega prvega zadetka v elitnem italijanskem prvenstvu, da bi bilo njegovo zadovoljstvo še večje, pa je bil gol res imeniten. No, poraza Empolija kljub vsemu ni mogel spremeniti, Cagliari je pred svojimi gledalci slavil s 3:2, toda gostovanje na Sardiniji primorski nogometaš kljub vsemu ne bo nikdar pozabil.

Nekdanji zvezdnik ljubljanske Olimpije, ki se je na Apeninski polotok preselil v zimskem prestopnem roku, je tekmo sicer začel na klopi za rezerve. Trener ga je v ogenj poslal v 76. minuti, že tri minute kasneje pa je napočil njegov prvi zvezdniški trenutek v Italiji. Najprej si je s soigralcem izmenjal dvojno podajo, nato je v kazenskem prostoru iz igre vrgel tekmeca, lepo akcijo pa nato zaključil z mojstrskim strelom zgornji kot nasprotnikovega gola. In to s svojo slabšo nogo!


Toda to še ni bilo vse. Pet minut kasneje je zadetku dodal še podajo. Na desni strani je izigral branilca Cagliariaj in podal pred gol, kjer je žogo v mrežo pospravil izkušeni Massimo Maccarone.

Po novem porazu Empoliju sicer voda vse bolj teče v grlo. Toskanci so bili pred meseci prepričani, da so si že zagotovili obstanek v serie A, a so se dejansko preveč sprostili. In zdaj imajo le še točko prednosti pred Crotonejem, ki je brez Andreja Kotnika doma z 1:0 premagal Udinese. Bitka za obstanek bo torej še kako vroča, do konca pa sta le še dva kroga. V naslednjem bo Empoli doma igral z Atalanto in v gosteh s Palermom, Crotone se bo pomeril z Juventusom in Laziem.

Zadetek Mihe Zajca si lahko ogledate tudi TUKAJ.

Značke: miha-zajc, empoli

Članki iz rubrike