požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 26.04.2017 12:01:00

Ko Matjažu Keku zaploska sedma sila: Razumem, ampak morate razumeti tudi mene

Grega Wernig
Navijači Rijeke že slavijo zgodovinski naslov prvaka, toda ...

Nogometaši Rijeke so z 2:0 premagali Osijek, z bele točke sta zadela Roman Bezjak in Franko Andrijašević, za vrhunec evforije na Rujevici pa je poskrbel poraz Dinama v Koprivnici, po katerem imajo Matjaž Kek in njegovi varovanci na vrhu lestvice osem točk prednosti pred zagrebškimi modrimi. In Kvarner že slavi zgodovinski naslov hrvaškega prvaka ...

Mariborski strokovnjak, ki je v 74. minuti Romana Bezjaka zamenjal z Maticem Črnicem, je po tekmi doživel nekaj, kar doživijo le redki strokovnjaki. Ob prihodu na tiskovno konferenco ga je dočakal bučen aplavz predstavnikov sedme sile. Aplavz za naslov prvaka, toda Matjaž Kek ostaja zvest samemu sebe. Na slavje ni niti pomislil. "Razumem evforijo na tribunah, toda hkrati morajo vsi razumeti, da trener ve, da je na voljo še 18 točk in da še zdaleč ni nič odločenega. Moramo ostati zbrani, že v soboto nas čaka tekma proti neugodnemu Interju. Ampak igralci naj uživajo v tem trenutku," je z mirnim glasom povedal nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

"Fantje si zaslužijo pohvale. Šestkrat v sezoni premagati eno od najboljših ekip v ligi ni kar tako. Škoda, da so številne priložnosti ostale neizkoriščene, toda zmogli smo dovolj moči, da smo dvoboj uspešno pripeljali do konca. Ko smo se malce zatresli, je ekipa dobila močno spodbudo s tribun, to je bil eden od odločilnih trenutkov. Ta sinergija z navijači nas je popeljala do pomembne zmage, publika je bila zares izjemna," je pristavil Matjaž Kek.

Članki iz rubrike