Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 18.04.2017 19:52:11

Hrvati trdijo: Kek je nedotakljiv! Tudi če izgubi naslov! Povemo vam, zakaj ...

Grega Wernig
Matjažu Keku se ni treba bati za svojo službo, tudi če Rijeka v tej sezoni ne osvoji naslova državnega prvaka.

Kakšen status uživa Matjaž Kek na Reki najboljše govori zadnji zapis v hrvaškem športnem časniku Sportske novosti. Omenjeni časnik namreč trdi, da je nekdanji slovenski selektor tako trdno v sedlu Rijeke, da je praktično nedotakljiv. Tudi če mu na koncu ne uspe osvojiti naslova hrvaškega prvaka ... 

Za zdaj sicer kaže, da bo Rijeka po dolgih letih le uspela prekiniti vladavino Dinama, a tudi če ji ne uspe, so pri Sportskih novostih prepričani, da je Kekova služba varna. Zakaj? Preprosto. Predsedniku Rečanov Damirju Miškoviću ni pomembno samo osvajanje naslovov, pač pa želi iz Rijeke narediti klub, ki lahko preživlja sam sebe in ki lahko živi samo od prodaje igralcev. 



In tukaj je slovenski strateg odličen. Pod njegovim vodstvom - in s pomočjo direktorskega dvojca Juričić - Mance - tržna vrednost nogometašem Rijeke ves čas raste. Rečani so že uspeli prodati nekaj nogometašev za več milijonsko odškodnino, v svojih vrstah pa imajo še nekaj igralcev, ki bi jih lahko poleti (ali v prihodnjih letih) prodali za mastno odškodnino. 

"Samo dejstvo, da je iz igralcev, ki jih ima na razpolago, naredil kapital, težek 30 milijonov evrov, je najboljši odgovor na to vprašanje," so pri Sportskih novostih odgovorili na vprašanje, zakaj je Kek v tem trenutku pri Rijeki nedotakljiv. 

Značke: matjaž-kek, rijeka

Članki iz rubrike