mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 11.04.2017 11:03:14

Priznan strokovni komentator in kritik Matjaža Keka "obrnil ploščo": Postajam njegov oboževalec

Grega Wernig
Mariborskemu strokovnjaku na klopi Rijeke odlično delo zdaj priznavajo tudi tisti, ki ga v preteklosti niso vedno hvalili.

Derbi hrvaškega prvenstva med Rijeko in Dinamom, ki se je na Rujevici razpletel brez zmagovalca (1:1), je še naprej vroča tema pogovorov pri južnih sosedih. Vrstijo se takšne in drugačne analize o igri obeh ekip in sodniških odločitvah. "Kljub remiju je Rijeka dokazala, da je najboljša ekipa," je v oddaji Stadion poudaril strokovni komentator nacionalne televizije Joško Jeličić.

"Ekipa je kompaktna, isti trener jo vodi že štiri leta in pol, ima avtomatizme, je homogena. Vsak igralec natančno ve, kakšna je njegova vloga in kaj mora početi po osvojeni ter izgubljeni žogi. Dinamo je skupina sicer dobrih posameznikov, vendar to v sodobnem nogometu ne pomeni nič. Še zlasti, če se ne želijo žrtvovati za moštvo. Zasedba skriva pomanjkljivosti in skuša poudarjati svoje prednosti. Rad bi videl Dinamo na takšni ravni intenzivnosti telesne moči, kot je Rijeka," je nadaljeval nekdanji igralec Hajduka in Dinama.

Njegovi komentarji vedno znova močno odmevajo, v preteklosti tudi kritik na račun mariborskega strokovnjaka ni manjkalo. "Rijeke ne vodi trener, ki bi lahko osvajal trofeje. Je prevelik 'ziheraš'," je ena od misli nekdanjega vezista, ki je medtem "obrnil ploščo". Ne samo zaradi podobe ekipe. "Postajam oboževalec Matjaža Keka. On je vsekakor osvežitev v verbalni komunikaciji po tekmi. Rekel je, da meni, da je pri menjavah storil napako, zaradi tega mu čestitam. Rad bi, da bi bilo več takšnih trenerjev. Tudi na najvišji ravni, reprezentančni. Mar je res tak problem priznati napako?" je še povedal Joško Jeličić.

Članki iz rubrike