Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
7 29.03.2017 17:35:04

Angleški mediji prepričani: Prvi kandidat je Samir Handanović

Reuters
V premier ligi se po koncu letošnje sezone obetajo številne rošade v vratih.

Pri otoškem Independentu pa so se osredotočili kar na situacijo pri rdečih vragih. Jasno je, da si Real Madrid želi novega čuvaja mreže, že dlje časa pa sta pravzaprav edina kandidata za to mesto David de Gea in Thibaut Courtois. 

A ker so otoški mediji bolj ali manj prepričani, da bo Belgijec ostal med vratnicama Chelseaja, ki bo kmalu okronan za angleškega prvaka, je prva tarča kraljevih iz Madrida de Gea.

Španec ima ogromno povezav z Madridom, nenazadnje je njegovo dekle živi in deluje v španski prestolnici, de Gea pa je bil že nekajkrat blizu prestopa v najtrofejnejši evropski klub. 

de gea

Pri Independentu zagotavljajo, da ni pomembno, ali United poseže po četrtem mestu in nastopu v ligi prvakov (v isto tekmovanje bi se prebil tudi z zmago v ligi Europa). Španec si želi spremembe in tu v zgodbi nastopi 32-letni čuvaj mreže Interja. 

Samir Handanović velja za najboljšega vratarja, ki še ni izkusil igranja v ligi prvakov, pri angleških medijih pa so prepričani, da je prav 32-letni Slovenec prva opcija rdečih vragov in Joseja Mourinha za morebiten poletni prestop. 

Drugo ime, ki se omenja, je Gianluigi Donnarumma. Njegov agent je Mino Raiola, ki ima pod okriljem še dva nogometaša Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića in Paula Pogbaja. Toda Mourinho po pričevanjih meni, da je z 18 leti še preveč neizkušen za mesto prvega vratarja pri rdečih vragih.

samir handanovic pm
Profimedia

Handanović s tem pri Unitedu zagotovo ne bi imel težav, poleg tega pa velja za cenejšo in bolj preverjeno opcijo, denar pa bi lahko najtrofejnejši klub v angleški ligi porabil drugje, na primer za nakup Antoina Griezmanna, ki je že dlje časa na radarju Joseja Mourinha. 

Handanovića angleški mediji že dlje časa povezujejo s prestopom v premier ligo. Toda United je kot kaže za seboj pustil tako svoje rivali iz Manchestra - Cityja, kot goreče rivali iz Liverpoola.

Članki iz rubrike