andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
0 29.03.2017 12:49:50

Španija se klanja! Oblak pred 100. tekmo: Kakšne nore številke, kakšna nora statistika!

Jan Oblak
Profimedia
To preprosto morate videti. V Španiji v pričakovanju 100. nastopa Jana Oblaka slovenskemu čuvaju mreže postavljajo spomenik.

V soboto bo madridski Atletico gostoval na stadionu La Rosaleda v Malagi, in če ne se ne bo zgodilo kaj noro nepredvidenega, bo Jan Oblak stopil med vratnici rdeče-belih, s tem pa vknjižil stoti nastop za ta imenitni klub. Tik pred reprezentančnim premorom je uspešno opravil z 99., se vmes razjezil na Škotskem in bo zdaj dočakal jubilej.

Ob tem pa španski mediji po vrsti navdušeno poudarjajo, s kakšno noro statistiko bo 24-letni Slovenec prišel do svojega prvega tovrstnega mejnika. S kakšnimi norimi številkami, ki veliko povedo o moči ekipe, a tudi o nesporni kvaliteti slovenskega reprezentanta, prvega vratarja naše izbrane vrste.

Najbolj v oči bodeta dva podatka. Na 99 tekmah v vseh tekmovanjih je Oblak prejel 63 zadetkov, torej precej manj kot gol na tekmo. Kar na 57 srečanjih pa je ohranil mrežo nedotaknjeno, torej na zelo dobri polovici vseh odigranih obračunov. Podatka, s katerima se lahko primerjajo le redki.

Ob tem je izvedel lepo okroglo številko 250 klasičnih obramb in 311 uspešnih drugačnih posredovanj. S tem pa je prišel do 58 zmag in 21 neodločenih izidov. V vseh tekmovanjih ima zelo velik odstotek uspešnih obramb glede na število strelov, pri čemer pa je najboljši v ligi prvakov s kar 86 odstotki.     

Značke: oblak, atletico

Članki iz rubrike