Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
2 31.01.2017 20:07:52

Trener Fiorentine za jutrišnjo tekmo računa na dva Slovenca

Profimedia
Jutri bodo nogometaši Fiorentine odigrali zaostalo tekmo 19. prvenstvenega kroga s Pescaro.

Torej z moštvom, ki je v dozdajšnjih enaindvajsetih srečanjih slavilo samo enkrat in je zasidrano na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice. Hkrati pa je na svojem igrišču brez zmage že devetnajst tekem zapored, kar je najdaljši niz v zgodovini lige.

Vijoličasti želijo z zmago popraviti vtis, ki so ga konec tedna pustili v dvoboju z Genoo, s katero so se na svojem igrišču razšli z delitvijo točk - bilo je 3:3. Z morebitnim kompletom točk pa se bodo spet približali petemu mestu, ki zanesljivo prinaša udeležbo v kvalifikacijah za ligo Europa.

Za slovenske ljubitelje nogometa pa je najbolj zanimiva novica, da trener Paulo Sousa za jutrišnje srečanje računa na dva slovenska nogometaša. Poleg Josipa Iličića je med dvaindvajseterico tudi Jan Mlakar.

janmlakar
Jan Mlakar
vszi
Osemnajstletni napadalec je v letošnji sezoni odlično strelsko razpoložen, v štirinajstih prvenstvenih srečanjih, ki jih je odigral za mladinsko zasedbo, je zabil sedem golov in je njen najboljši strelec, tri je dodal še v šestih pokalnih srečanjih v mladinski kategoriji.

Mlakar se je na trenerjevem seznamu znašel tudi zaradi tega, ker na njem ni Nikole Kalinića, hrvaški napadalec ima namreč težave z desnim kolenom. Slovenec ima tako možnost, da vknjiži svoje prve minute v najmočnejšem italijanskem prvenstvu.

Članki iz rubrike