franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 05.01.2017 17:42:55

Chievo odgovoril na bogato kitajsko ponudbo za Birso

Profimedia
Slovenski reprezentant za zdaj še naprej ostaja član italijanskega prvoligaša.

V izdihljajih preteklega leta se je v vrtiljak kitajskih milijonov zapletel tudi Valter Birsa. Omenjali so se trije klubi, ki so pokazali zanimanje za slovenskega reprezentanta, najbolj vztrajni naj bi bili vodilni možje Changchun Yataija, ki je zadnje prvenstvo končal na 12. mestu na lestvici. V primeru odhoda bi 30-letni Primorec iz Šempetra pri Novi Gorici gotovo postal eden od najbolje plačanih igralcev na sončni strani Alp, po poročanju italijanskih medijev bi v državi z največ prebivalci na svetu zaslužil petkrat več kot v Chievu.

Med novoletnimi praznovanji so namigovanja malce potihnila, po zadnjih informacijah pa naj bi Valter Birsa kariero vendarle nadaljeval na italijanskem prvoligaškem odru. Corriere del Veneto, ki je z dogajanji pri Chievu odlično seznanjen, je namreč poročal, da naj bi član serie A iz predmestja Verone zavrnil ponudbo Changchun Yataija. In to ne kakršnekoli, Kitajci so bili pripravljeni odšteti nič več in nič manj kot pet milijonov evrov odškodnine. To kakopak razkriva, kako zelo si ga želijo v svojih vrstah, toda italijanski odgovor hkrati v še večji meri dokazuje, kako zelo si ga njegovi delodajalci po odličnih igrah v dozdajšnjem delu sezone želijo zadržati.


Ali so se kitajski snubci medtem morda odločili, da bodo po "košarici" ponudili še več denarja, ali so od izbranca Srečka Katanca dvignili roke, ostaja zavito v tančico skrivnosti, toda dejstvo je, da je Valter Birsa še naprej soigralec Boštjana Cesarja in da obiskuje treninge Chieva ter je v načrtih trenerja Rolanda Marana za nedeljsko domačo prvenstveno preizkušnjo proti Atalanti, v dresu katere se bo predstavil tudi Jasmin Kurtić.

Članki iz rubrike