Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 20.10.2016 15:29:57

Slovenec zabijal v Belgiji, dokler ga ni zaustavila neprijetna novica

vszi
Eden bolj učinkovitih slovenskih nogometašev na tujem v tej sezoni ni imel sreče.

Nicolas Rajšel ni neznan obraz v slovenskem nogometu. Kariero je začel v Franciji, kjer se je tudi rodil, tam se je kalil celo pri Paris Saint Germainu. Treniral je z Zlatanom Ibrahimovićem in Davidom Beckhamom, nato pa prve profesionalne korake naredil v Sloveniji. Potem ko se za sodelovanje ni uspel dogovoriti z Olimpijo, je podpisal za Celje. V PLTS je odigral 16 tekem, na katerih se je med strelce vpisal zgolj enkrat, v tem času je debitiral tudi v mladi reprezentanci Slovenije. In to z golom!

nicolas rajsel
Royale Union Saint-Gilloise

Ko se je poslovil od Slovenije, je odšel v Belgijo. Tam je podpisal za klub po imenu Royale Union Saint-Gilloise. Pri slednjem se je hitro znašel, našel pa je tudi pravo formo. V prvi sezoni tam je zabil 11 golov na 25 tekmah, v drugi 12 na 30 tekmah, odličen pa je bil tudi v tem tekmovalnem letu. Devet tekem in osem golov je njegova izjemna statistika, ki ga uvršča tudi na drugi mesto lestvice najboljših strelcev druge belgijske lige.

Toda za 23-letnika se je veselje za nekaj časa končalo, zamenjala ga je slaba volja. Napadalec, nečak bivšega nogometaša Olimpije Srečka Rajšla, si je namreč na tekmi z Antwerpnom poškodoval koleno. Precej hudo, velja dodati, saj letos ne bo več igral. V najboljšem primeru se bo vrnil januarja, kar pomeni, da bo izpusti nemalo tekem svojega kluba.

Članki iz rubrike