Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

gv
gv
0 06.05.2016 13:05:32

Branko Oblak zaradi Jana Oblaka izgubil službo pri Olimpiji

Arsen Perić
Nekdanji slovenski nogometaš Branko Oblak brez dlake na jeziku o Janu Oblaku, Diegu Simeoneju, Bayernu ...

Jan Oblak je po odlični predstavi na povratni polfinalni tekmi lige prvakov proti Bayernu navdušil nogometno javnost, ključno obrambo pa je prispeval v 34. minuti, ko je ubranil enajstmetrovko Thomasu Müllerju.

V ligi prvakov je na 12 tekmah prejel vsega šest zadetkov, v španski ligi na 36 tekmah zgolj 16, v tem pogledu pa je najboljši vratar v petih najmočnejših ligah v Evropi.


Eden tistih, ki je bil zraven pri njegovem vzponu, je bil tudi legendarni slovenski nogometaš in nekoč član Bayerna Branko Oblak. Danes 68-letni upokojenec je za hrvaške medije dejal, da se je moral ravno zaradi Oblaka posloviti z mesta trenerja Olimpije. "Postavil sem ga v ekipo, ko mu je bilo vsega 16 let. Izgubili smo derbi z Mariborom, predsednik pa me je zaradi tega, ker sem v vrata postavil "otroka", odpustil z mesta trenerja. No, jaz sem že takrat videl, da bo Jan vrhunski vratar. Da sem imel prav, se je izkazalo leto dni pozneje, ko ga je Olimpija prodala Benfici za 1,8 milijona evrov."

Oblak je med drugim tudi pojasnil, zakaj je mladi vratar tako dober v svojem poslu. "On je tip človeka, ki prvi pride na trening in zadnji odide. Je tipičen Slovenec, ki je tiho in gara. Pred njim je še bogata kariera, že zdaj je eden najboljših vratarjev na svetu."

Atletico je bil v polfinalu boljši Bayerna, torej od kluba, za katerega Oblak še danes močno stiska pesti. "Atletico je katastrofa za nogomet. Igra zelo grdo. Simeone kot trener? On je bedak, ki se na zelenici obnaša zelo sramotno. Verjemite, v klubu, kakršen je Bayern, Simeone ne bi mogel biti nikoli trener. Tudi takšen obrambni nogomet ne bi dolgo zdržal na Allianz Areni, saj navijači tega kluba zahtevajo napadalno igro," je bil brez dlake na jeziku Oblak in za konec še pristavil, da je bil glavni krivec za izpad Bayerna Guardiola, ki se mu je maščevalo neprestano eksperimentiranje z začetno enajsterico.

Članki iz rubrike