Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

gv
gv
0 05.05.2016 16:49:15

Abreu: Imeli smo 15 BMW-jev, toda Oblak se je vsak dan vozil s kolesom

m24.si
Nekdanji soigralec Jana Oblaka Fernando Abreu je za goal.com dejal, da vzpon Jana Oblaka ni nobeno presenečenje.

Brazilec Fernando Abreu in Jan Oblak sta si v sezoni 2009/10 pri Olimpiji nekaj časa delila slačilnico, zdaj pa je centralni branilec s portugalskim potnim listom za goal.com spregovoril o enemu najbolj vročih evropskih vratarjev ta hip, ki se je z madridskim Atleticom pred dnevi uvrstil v finale elitne lige prvakov. 

Abreu je prepričan, da je bilo že takrat očitno, da bo Oblak, ki je bil v tistem času star le 16 let, nekega dne vrhunski vratar. "Oblak je bil zelo zrel za svoja leta. Vedno je bil osredotočen, miren in hladnokrven, na klop je poslal celo precej bolj izkušenega in starejšega vratarja Damirja Botonjića," je uvodoma dejal nekdanji član B-ekipe madridskega Atletica in nadaljeval: "Od Oblaka je precej zahtevalo tudi strokovno vodstvo. Precej več, kot pa od ostalih nogometašev njegove starosti."

137-1-oblak (obrez) pm
Profimedia

Presenečen je bil tudi nad dejstvom, da so ga na tekmah redno spremljali različni klubi. "Ni bilo niti ene tekme, na kateri ne bi bilo kakšnega skavta, ki bi spremljal Oblaka. Bilo je neverjetno. Bil je le fant, kljub temu pa je bil najbolj oblegan igralec naših priprav v Italiji. Bilo je očitno, da je pred njim izjemna kariera. Popolnoma si jo je zaslužil."

Po Abreujevih besedah tudi zato, ker je bil vedno skromen fant. "BMW je bil partner Olimpije, zato je klubu posodil okoli 15 avtomobilov. Ampak Oblak, ki je bil takrat še zelo mlad, ni mogel voziti avtomobila, zato se je vsak dan na trening vozil s kolesom, s katerim je dnevno prevozil okoli 16 kilometrov."

Članki iz rubrike