evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

liz
liz
0 03.11.2014 22:31:36

Tercet legionarjev z različnim uspehom

Grega Wernig
Čeprav se večina prvenstvenih nogometnih tekem igra konec tedna, nogometaši tudi v ponedeljek ne počivajo.

Tako so štirje najboljši italijanski klubi nocoj končali deseti krog serie A. V prvem dvoboju dneva pa sta si nasproti stala Cesena in Verona. Domačini so precej slabo začeli sezono, v uvodnih devetih nastopih slavili le enkrat, kar seveda ni dovolj za kaj več kakor mesto pri dnu lestvice.

No, tudi po današnjem srečanju je v rubriki zmage pri njih ostala številka ena. Se je pa za eno povečala njihova bera točk. Tekmeca sta se namreč razšla z izidom 1:1. Za domačine je od 64. minute igral tudi Luka Krajnc. Dvajsetletni branilec je vknjižil tretji nastop v letošnji sezoni, prvega po 24. septembru, ko je bil v dvoboju z Juventusom na igrišču vseh 90 minut.

Dejavna sta bila še dva slovenska legionarja. V najmočnejšem ruskem prvenstvu so bili odigrani zadnji trije dvoboji 12. kroga. V njem sta si nasproti stali tudi zadnjeuvrščeni moštvi na lestvici. Moskovski Torpedo je gostil Arsenal iz Tule. Čeprav so domačini upali, da se bodo veselili druge zmage v sezoni, so ostali praznih rok.



Gostje so slavili z 1:0, edini zadetek na tekmi pa dosegli na začetku drugega polčasa. Za Torpedo je vseh 90 minut igral reprezentančni vezist Dalibor Stevanović.

Z dvema tekmama se je končal 14. krog elitnega poljskega prvenstva. Piast Gliwice so gostovale pri Podbeskidzieju in slavile s 4:2.

S tem so prišle do pete zmage v sezoni in prekinile niz dveh zaporednih porazov. Ekipo iz Gliwic zdaj najdemo na devetem mestu 16-članskega tekmovanja. V dresu gostov je bil vso tekmo na igrišču tudi Saša Aleksander Živec. Nekdanji član Primorja, Gorice, Domžal in sofijskega CSKA-ja se je v 15. minuti v statistiko vpisal z rumenim kartonom. Kot zanimivost pa lahko omenimo, da se je pod drugi zadetek gostov podpisal nekdanji član Nafte in Kopra ter estonski reprezentant Konstantin Vassiljev.

Galerija

Članki iz rubrike