stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
1 29.03.2024 08:10:25

Pavlin o prihodu Portugalcev in neverjetnih prošnjah: Veliko prošenj sem dobil, da bi njegov sin ...

Jurij Kodrun
Z nekdanjim odličnim nogometašem, dolgoletnim reprezentantom, zdaj pa direktorjem reprezentanc Miranom Pavlinom smo potegnili črto pod gostovanjem Portugalcev v deželici na sončni strani Alp. Tokrat se nismo veliko ustavljali pri zadevah na igrišču, temveč smo malce več pozornosti namenili zadevam ob njem, sami organizaciji spektakularnega prijateljskega obračuna.

V zadnjih dneh je bil Miran Pavlin polno zaseden. Opravljal je naloge, za katere je zadolžen, pa tudi precej tistih, ki ne spadajo v opis njegovih del, a so bile nujne. Pripeljati na prijateljsko tekmo v Ljubljano Portugalce, na čelu z megazvezdnikom Cristianom Ronaldom, pač ni mačji kašelj. Projekt je zahteval ogromno načrtovanja, prilagajanja in predvsem dela. Prav vsakega posameznika, zaposlenega na Nogometni zvezi Slovenije. Na čelu z direktorjem reprezentanc, ki je za nameček svojčas igral tudi na Portugalskem in imel kot tak še nekaj več zadolžitev. Takšnih in drugačnih.

Kot je nekdanji odlični vezist poudaril, je bilo predvsem iz varnostnega vidika precej težje organizirati tekmo s Portugalsko kot s katerokoli drugo reprezentanco v zadnjem obdobju. "Varnostno so imeli Portugalci več zahtev kot druge reprezentance. Zaradi Ronalda. Predvsem Ronaldo je bil ta razlika. Ker je globalna zvezda, eden največjih, zame največji vseh časov. Ne samo kot nogometaš, temveč kot lik, kot ikona. Kot celoten paket. Sej ste videli tudi pri mladih slovenskih ljubiteljih nogometa, kakšna histerija je nastala. Verjetno ne zgolj zaradi Ronalda kot nogometaša, temveč zaradi celotnega paketa, zaradi družbenih omrežij in vsega skupaj. Zato je bilo treba malce bolj paziti. Na koncu, razen tistega, kar se je zgodilo na igrišču, ko je nanj stekel eden od navijačev, je bilo kar v redu," je povedal Pavlin.



Zagotovo je dobil kar precej prošenj, na vprašanje, katera je bila najbolj nenavadna, ki jo je dobil, pa je odgovoril: "Uh, želja je bilo ogromno. Največ jih je bilo seveda povezanih z vstopnicami. Bile pa so tudi druge. Zelo veliko prošenj sem dobil, da bi njegov sin šel z Ronaldom z roko v roki skupaj na igrišče, kot njegov spremljevalec. Ne vem, kdo je bil na koncu srečnež, ki mu je to uspelo, a tisti fant, ki ga je Ronaldo popeljal na igrišče, je bil res srečnež."

CELOTEN POGOVOR Z MIRANOM PAVLINOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike