zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 07.12.2023 17:48:55

Nemčija pripravljena poostriti varnost med EP v nogometu

Profimedia
Nemška ministrica za notranje zadeve Nancy Faeser bo poostrila varnost na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji, če bo do takrat ostalo pri zdajšnji stopnji terorističnih groženj, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Evropsko prvenstvo bo na sporedu med 14. junijem in 14. julijem.

Euro 2024 bo gostilo deset mest, gre pa za največji športni dogodek v Nemčiji po svetovnem prvenstvu leta 2006.

V zadnjem obdobju je po pisanju dpa po konfliktu na Bližnjem vzhodu grožnja terorističnih napadov višja, zaradi česar bo nemška vlada do prihodnjega poletja podrobno spremljala položaj znotraj države.

"Če bo čez pol leta stopnja ogroženosti enaka, potem to seveda pomeni, da bomo morali okrepiti svoja prizadevanja, kar se tiče varnosti. Seveda tega ne vemo in danes o tem še ne moremo soditi," je danes nemškim medijem dejala notranja ministrica Faeser.

Nadzorni center policije bo med eurom v Düsseldorfu, policija Severnega Porenja - Vestfalije pa bo skrbela za usklajevanje vseh varnostnih sil med enomesečnim tekmovanjem.



Terorizem pa ne predstavlja edine grožnje za EP. Huliganstvo v Nemčiji je opazno naraslo, piše dpa. Ta dodaja, da se tudi v drugih državah, predvsem v Franciji, že nekaj časa spopadajo z resnimi težavami zaradi nasilja nogometnih navijačev.

"Seveda bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da nasilje ne bo našlo mesta v športu, še posebej ne med evropskim prvenstvom," je o tem dodala Faeser.

"Za ta primer sodelujemo s tujimi varnostnimi organi, pravzaprav bo tako za vsako tekmo. Če bodo na primer k nam prišli Hrvati, pride zraven tudi hrvaška policija," je na primeru ponazorila nemška ministrica za notranje zadeve.

Na evropskem prvenstvu bo drugič v zgodovini nastopila tudi slovenska reprezentanca. Ta se bo v skupini C pomerila z Dansko (16. junij), Srbijo (20.) in Anglijo (25.). Tekme bodo v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu.

Članki iz rubrike