bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 13.05.2023 09:53:55

Odlične novice za selektorja Matjaža Keka: Po skrivnostni poškodbi se je vrnil in takoj zabil! (video)

Profimedia
Poročali smo o tem, da se je njegova kariera ustavila zaradi skrivnostne poškodbe, a zdaj je očitno vse v redu.

Občasni slovenski reprezentant je v času, ko je igral za švicarski Zürich utrpel poškodbo, ki so mu jo švicarski zdravniki napačno zdravili. Po tem, ko so postavili napačno diagnozo, so ga namreč še operirali na napačnem mestu. Nesrečnik je Blaž Kramer, ki je lansko poletje nato prestopil v Legio, tam pa so bile njegove težave uganka tudi za tamkajšnjo zdravniško službo.

"To vlečem že dolgo, začelo se je v Zürichu, bil sem operiran, vendar so mi postavili napačno diagnozo in me niso operirali na pravem mestu. Potem sem se s tem boril eno leto, poleti pa prestopil v Legio. V Varšavi sem opravil zdravniški pregled, dva dneva pred začetkom prvenstva se je zgodba ponovila. V trebuhu sem začutil neverjetno bolečino, bilo je, kot da bi si nekdo želel z nožem utreti pot iz mojega trebuha. Resnično ne morem opisati te bolečine," je kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN pred štirimi meseci razkril Kramer in dodal, da so zdravniki na njem preizkušali različne metode, s katerimi so mu poskušali pomagati. "Počutil sem se kot poskusni zajček. Dobival sem injekcije in podobno. Potem sem šel v Beograd k specialistu, pri katerem trenira veliko znanih športnikov. Organiziral je operacijo, prišel je zdravnik iz Katarja, ki je ugotovil, da je živec tako močno pritiskal na sramno kost in adduktor, da me je tako bolel spodnji del trebuha. Približno tri mesece je bilo v redu, a sem tudi takrat ves čas čutil adduktor. V klubu sem povedal, da čutim bolečine, po vsakem treningu je bila adduktorska mišica vse do kolena trda kot kamen."


Ravno v tistem času je začel z novo terapijo, s pomočjo katere naj bi se njegovo zdravstveno stanje izboljšalo. "Pri Muri imam fizioterapevta Aljaža Jagodiča, s katerim sem delal že v Aluminiju. Imel paciente s podobnimi težavami, tako da ima določene izkušnje. Klub se je povezal z njim in naredili so skupni načrt rehabilitacije. Nekatere stvari so zdaj za mano, a ne morem govoriti o kakršnikoli izboljšavi. Zdaj sem na specializirani kliniki v Varšavi, kjer bomo začeli šesttedensko terapijo z električno stimulacijo, ki naj bi izboljšala stanje," je takrat povedal Kramer in očitno se je stvar resnično izboljšala. Celo do te mere, da se je 26-letni napadalec prejšnji teden vrnil na igrišče. Dobil je prvih pet minut, včeraj pa novih devet in že se je znašel med strelci.

Legia je na svojem igrišču gostila Jagiellonio in jo premagala s 5:1. Kramer je v igro vstopil v 81. minuti, v 88. pa se odlično znašel v kazenskem prostoru, kjer je prelisičil tako svojega čuvaja kot vratarja in zabil za končnih 5:1. Njegovemu veselju seveda ni bilo konca, saj je zadetek za napadalca najboljši način, da končno pusti vse težave za sabo.

Akcijo, ki je pripeljala do Kramerjevega zadetka, si lahko ogledate v priloženem videu, začne pa se pri 4:43 minute.

Članki iz rubrike