sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
1 14.12.2022 09:47:50

Naravnost v srce! Lionel Messi je po tekmi s Hrvati razkril tisto, česar so se vsi najbolj bali ...

Profimedia
Lionela Messija še en (velik) korak loči od večnosti.

Argentinski virtuoz Lionel Messi je tudi na polfinalni tekmi s Hrvaško dokazal in pokazal, da gre za enega od najboljših nogometašev vseh časov. Pri petintridesetih letih je v formi življenja in le še ena tekma ga loči do uresničitve sanj. Argentinski in svetovni mediji so prepričani, da prvega zvezdnika mundiala Messija v finalu čaka srečanje z zgodovino. Čeprav gre za dve popolnoma različni osebnosti in dve povsem različni obdobji, argentinskega kapetana ves čas primerjajo zdaj že pokojno legendo Maradono, ki je pred 36 leti gavče popeljal do drugega naslova svetovnih prvakov. V torek je dosegel svoj enajsti gol na svetovnem prvenstvu in s tem prehitel rojaka Gabriela Batistuto, ki je bil pred tem lastnik argentinskega rekorda.
Zdaj je izenačil rekord nekdanjega nemškega igralca Lotharja Matthaeusa s 25 nastopi na svetovnem prvenstvu. Izenačil se je tudi s Kylianom Mbappejem kot prvim strelcem svetovnega prvenstva v Katarju s petimi goli.
Je pa Messi po tekmi s Hrvati priznal, da bo to njegovo zadnje svetovno prvenstvo. "Ponosen sem, da bom kariero na svetovnem prvenstvu končal z nastopom v finalu. Neverjetno je, kaj se dogaja. V nadaljevanju me čaka še zadnja tekma na prvenstvu, naslednje tekmovanje je daleč in zato upam, da bom končal na najboljši možen način," je bil čustven Argentinec.

Članki iz rubrike