Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 11.12.2022 11:27:14

KRALJ! Dalić po zmagi nad Brazilijo brez zadržkov: Zdaj smo se šele znašli v težavah ...

Profimedia
Hrvaški selektor Zlatko Dalić po zmagi nad Brazilijo ni skrival navdušenja, hkrati pa se zaveda, da zdaj ne smejo izgubiti.

Hrvaški je v petek uspel veliki met. Po zmagi nad Brazilijo so se še drugič v nizu uvrstili med najboljše štiri ekipe na svetovnem prvenstvu, zdaj jim bo nasproti stala še ena močna južnoameriška reprezentanca. Kljub zvezdniški zasedbi, ki Hrvatom stoji nasproti, so apetiti zrasli. Ne zgolj med hrvaškimi navijači in reprezentanti, novega uspeha si nadvse močno želi tudi hrvaški selektor.

"Nisem mogel zatisniti očesa celo noč. Adrenalin je naredil svoje. Lepo se je uvrstiti med najboljše štiri ekipe prvenstva in to ponoviti štiri leta kasneje. Pravico se imamo veseliti, ampak hkrati moramo tudi takoj začeti s pripravami na Argentino," je dan po izjemnem uspehu dejal hrvaški selektor in spregovoril tudi o željah za naprej.



"Zdaj bomo naredili vse tako, kot smo to počeli do zdaj. Umirjeno, počasi in skromno. Brazilija je za nami, Argentina pred nami. Ne smemo se preveč veseliti in biti evforični. To stalno ponavljam, saj v tem trenutku nismo nikjer. Če bi izpadli v četrtfinalu, bi to lahko preboleli, preboleli bi tudi izpad v skupinskem delu. Zdaj smo se šele znašli v težavah. Nikjer nismo," je v pogovoru za domače medije dejal Dalić.

Jasno, ko pa Hrvate le še ena zmaga loči od medalje, v primeru poraza pa jih v najslabšem primeru čaka tisto najbolj nehvaležno četrto mesto.

Značke: hrvaška, dalić

Članki iz rubrike