nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 03.12.2022 08:32:25

Sobota je dan za prvi tekmi osmine finala

Arhiv
Reprezentanci Nizozemske in Združenih držav Amerike bosta danes odprli boje v osmini finala na svetovnem prvenstvu v Katarju. Nizozemci in Američani bodo tekmo začeli ob 16. uri v Al Rajanu, drugi današnji dvoboj pa bosta prav tako v Al Rajanu odigrali Argentina in Avstralija.

Na obeh tekmah je na papirju favorit jasen. Nizozemci so se s prvega mesta v skupini A prebili v izločilne boje, vendar pustili mešan vtis glede same igre, z velikimi težavami so premagali Senegal, igrali neodločeno z Ekvadorjem in malce bolj suvereno odpravili Katar.

Američani so po drugi strani pokazali drugačno, bolj poletno igro, a strokovnjaki menijo, da bo njihova prava moč prišla do izraza na SP 2026, ki ga bodo ZDA gostile skupaj z Mehiko in Kanado. Američani so sicer v skupini B s petimi točkami osvojili drugo mesto za Anglijo, prehiteli pa Iran in Wales.


Argentina je v boju z Avstralci v vlogi še večjega favorita, nenazadnje je s številnimi zvezdniki ob Lionelu Messiju pred SP veljala za enega glavnih favoritov za končno zmago. V Katarju pa na prvih dveh tekmah ni prepričala, posebej velja omeniti poraz proti Savdski Arabiji, je pa precej več pokazala na zadnji tekmi ob zmagi proti Poljski, s katero si je zagotovila prvo mesto v skupini C.

Avstralci so s čvrsto, borbeno in kolektivno predstavo presenetili v skupini D, kjer so na drugem mestu zbrali šest točk, toliko kot zmagovalka skupine Francija, osmino finala so si zagotovili z zmago proti enemu razočaranj prvenstva Danski v zadnjem krogu predtekmovanja.

Sicer pa so znani tudi preostali pari osmine finala. V nedeljo bosta tekmi Francija - Poljska in Anglija - Senegal, v ponedeljek Japonska - Hrvaška in Južna Koreja - Brazilija, v torek pa še Maroko - Španija in Portugalska - Švica.

Značke: nogomet, sp, osmina finala

Članki iz rubrike