zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 26.11.2022 16:29:37

Lewandowski zaradi prvenca jokal kot otrok, Poljaki pa niso ponovili "vaje" Argentincev!

Profimedia
Poljska nogometna reprezentanca je v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagala Savdsko Arabijo, ki je v 1. krogu pripravila največje presenečenje z zmago proti Argentini, z 2:0 (1:0). Ob 20.00 bo v skupini C v Lusailu še obračun Argentine in Mehike.

Poljska - Savdska Arabija 2:0 (1:0) 

* Stadion Education City, gledalcev 44.259, sodniki: Sampaio, Boschilia in Pires (vsi Brazilija).
* Strelca: 1:0 Zielinski (39.), 2:0 Lewandowski (82.).
* Poljska: Szczesny, Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski, Frankowski, Krychowiak, Zielinski (od 63. J. Kaminski), Bielik, Milik (od 71. Piatek), Lewandowski.
* Savdska Arabija: Al-Ovajs, Al-Amri, Al-Bulajhi, Al-Burajk (od 65. Al-Ganam), Abdulhamid, Al-Malki (od 85. N. Al-Davsari), Al-Nadži (od 46. Al-Abid, od 95. Bahbri), Kano, Al-Brikan, S. Al-Davsari, Al-Šehri (od 85. Al-Abud).
* Rumeni kartoni: Kiwior, Cash, Milik; Al-Malki, Al-Amri.
* Rdeči karton: /.


Čeprav je bila Savdska Arabija v prvem polčasu boljša in konkretnejša, med drugim pa zapravila še najstrožjo kazen, so Poljaki prvi del končali z vodstvom, potem ko je v 39. minuti zadel Piotr Zielinski.

V drugem polčasu se je nadaljevala živahna predstava s priložnostmi na obeh straneh, Poljaki so dvakrat zadeli tudi okvir vrat, v 82. minuti pa je do svojega prvenca na mundialih prišel tudi Robert Lewandowski, ki ne potrdil zmago Poljske.

Poljska je zdaj na vrhu skupine s štirimi točkami, čez štiri dni jo čaka obračun z Argentino, Savdska Arabija pa ima tri točke in jo čaka dvoboj z Mehiko.

Savdska Arabija je v večjem delu prvega polčasa delovala resneje, konkretneje, v 12. minuti je prvič moral posredovati tudi poljski vratar Wojciech Szczesny, ko je malce z desne s 14 metrov sprožil Mohamed Kano.

Poljska je povedla v 39. minuti, ko je po prodoru po desni strani žoga prišla do Lewandowskega v kazenski prostor, ta pa jo je vrnil v osrčje kazenskega prostora do Zielinskega, ki jo je poslal pod prečko z 1:0.

V 44. minuti je šel sodnik ob rob igrišča preverit posnetek prekrška Krystiana Bielika za morebitno enajstmetrovko za Savdijce in na veselje slednjih jo je tudi dosodil. Streljal je Salem Al-Davsari, toda Szczesny je žogo po nizkem strelu odbil, nato pa obranil še poskus Mohameda Al-Burajka.

Veliko priložnost so imeli arabski nogometaši tudi v 55. minuti, ko je pred vrati do žoge prišel Al-Davsari, spet pa se je izkazal Szczesny. Pet minut pozneje je le za malo zgrešil Feras Al-Brikan, Arkadiusz Milik je v 63. minuti zadel prečko s strelom z glavo, v 66. pa je Lewandowski zadel vratnico.

Tudi Savdijci so prišli še do nekaj strelov, v 79. minuti je Abdulelah Al-Malki žogo poslal malo mimo vrat. Natančnejši pa je bil Lewandowski v 82. minuti, ki je unovčil napako domače obrambe. V 90. bi lahko dosegel še svoj drugi gol, a je izgubil dvoboj z vratarjem Muhamadom Al-Ovajsom.

Danes sta na sporedu tudi obračuna v skupini D. Na prvem je v Al Vakri Avstralija z 1:0 premagala Tunizijo, ob 17.00 pa bo v Dohi še dvoboj Francije in Danske.

Članki iz rubrike