nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 24.11.2022 22:10:05

Brazilci so bili pred tekmo prepotentni in razjezili Srbe, na tekmi pa so jih z rušilno močjo utišali (video)

Profimedia
Brazilska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju premagala Srbijo z 2:0 (0:0). Na drugi tekmi prvega kroga v skupini G je bila Švica boljša od Kameruna z 1:0.

* Stadion Lusail Iconic, gledalcev 88.103, sodniki: Faghani, Mansouri, Abolfazli (vsi Iran).
* Strelec: 1:0 Richarlison (62.), 2:0 Richarlison (73.).
* Brazilija: Becker, Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro, Paqueta (od 75. Fred), Casemiro, Neymar (od 79. Antony), Raphinha (od 87. Martinelli), Richarlison (od 79. Gabriel Jesus), Vinicius Junior (od 75. Rodrygo).
* Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Lukić (od 66. Lazović), Gudelj (od 57. Ilić), Živković (od 57. Radonjić), S. Milinković-Savić, Tadić, Mladenović (od 66. Vlahović), Mitrović (od 83. Maksimović).
* Rumeni kartoni: Pavlović, Gudelj, Lukić.
* Rdeči karton: /.

Petkratni svetovni prvaki iz Brazilije so zmagovito odprli zaključni turnir v Katarju, kjer sodijo v najožji krog favoritov za končno zmago. Srbe so sicer pred tekmo podcenjevali, saj jih na novinarski konferenci sploh niso omenili. V srbskih medijih so jih hitro označili za prepotentne - še posebej po videoposnetku, ki je pred tekmo zaokrožil po svetovnem spletu. Brazlci so na stadion Lusail prišli s tradicionalnimi inštrumenti in se obnašali, kot da so se odpravili na karneval. A sproščen pristop jim je očitno ustrezal.

brazilija 2
Profimedia


Selecao je odpor orlov po sijajni predstavi zlomil v drugi polovici tekme, oba gola pa je dosegel 25-letni napadalec Richarlison v 62. in 73. minuti.

Prvi polčas po vsebinski plati ni bil posebej bogat. Igra je v glavnem potekala na sredini igrišča, nekaj več pobude je bilo na strani Južnoameričanov, izrazitih priložnost za zadetek pa si niso priigrali.

Na največjem stadionu v Katarju je po golu najprej "zadišalo" v 27. minuti, ko je Thiago Silva poslal globinsko žogo do Viniciusa Juniora, nevarnost pa je s pravočasnim posredovanjem preprečil srbski vratar Vanja Milinković-Savić, ki je osem minut kasneje tudi brez najmanjših težav ubranil strel Raphinhe. V 41. minuti je bil srbski branilec Nikola Milenković malce neroden pri izbijanju žoge, nato pa je v zadnjem hipu le odklonil nevarnost pred hitronogim Viniciusom.

Začetek druge polovice tekme se je začel z grobo napako Nemanje Gudelja, njegovega "darila" pa ni izkoristil Raphinha, po njegovem strelu je znova zablestel 25-letni srbski vratar. Brazilci so bili v nadaljevanju aktivnejši in vse bolj stiskali obroč pred tekmečevimi vrati.

V 55. minuti je Neymar po podaji Viniciusa streljal mimo vrat, pet minut kasneje pa je po projektilu Alexa Sandra žoga zadela okvir vrat. V 62. minuti so Brazilci le dosegli vodilni gol, večino dela je opravil Neymar, ki je pošteno premešal srbsko obrambo, po strelu Viniciusa pa je žogo v mrežo pospravil Richarlison.

Srbski selektor Dragan Stojković je z menjavami - kar štiri je opravil med 57. in 66. minuto - skušal spremeniti potek dvoboja, njegovo drzno postavitev pa so Brazilci izkoristili že v 73. minuti, ko je po podaji Viniciusa z leve strani Richarlison z atraktivnim strelom iz obrata še drugič premagal srbskega vratarja.

Po drugem golu je srbska igra povsem razpadla, kljub nekaterim brazilskim priložnostim - Casemiro je v 81. minuti zadel vratnico, dve minuti kasneje pa se je po strelu Freda izkazal Milinković-Savić - pa se mreža več ni zatresla.

Brazilija se bo v naslednjem krogu pomerila s Švico, Srbija pa s Kamerunom. Obe tekmi bosta 28. novembra.

brazilija 1
Profimedia

brazilija 3
Profimedia

brazilija 4
Profimedia

Članki iz rubrike