oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 19.10.2022 01:08:18

Španski navijač že od začetka leta pešači proti Katarju, en mesec pred mundialom pa je v Iraku – izginil!?!

Španija in tudi ves svet z grozo spremlja razvoj dogodkov, njegova družina pa je v šoku. Santiago Sanchez se je pogreznil v zemljo.

Strastni španski navijač si je zadal hud izziv. Na začetku leta, točneje 9. januarja, je krenil iz Madrida. Peš! Cilj pa Katar, kjer si je nameraval ogledati tekme svetovnega prvenstva. Vstopnice za tekme Španije v prvem delu je imel v žepu. V podvig je močno verjel, navsezadnje je bil zelo dobro organiziran in odlično fizično pripravljen. Dve leti je preživel v vojski, v vsaki državi pa je imel tudi vodiča, da bi mu bilo lažje.


Santiago se je ves čas javljal svojim domačim, obenem je pripetljaje in fotografije objavljal na družbenih omrežjih. Vse do 2. oktobra, ko je iz Iraka poslal zadnje sporočilo. "Tu je precej vroče, ampak je vse v redu," je zapisal. Mnoge so skrbeli za njegovo varnost v Iraku, a je vsem vztrajno ponavljal, je vse super, da ga povsod, kjerkoli se pojavi, odlično sprejmejo.

Ko se je nazadnje oglasil, je bil v iraški vasi v bližini Penjina, le pet kilometrov od meje z Iranom. Na bližnji gori je želel prenočiti. Potem pa mrk. Minilo je 14 dni, zato so mnogi v strahu in že razmišljajo o tragičnem koncu. No, družina še ni obupana in vsak dan nestrpno pričakuje njegovo sporočilo. Španski mediji že več dni pozivajo vse tiste, ki bodisi so v Iraku ali Iranu bodisi imajo informacije iz teh dve držav, da pomagajo.

Članki iz rubrike