Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

il
il
0 26.09.2022 21:10:57

Poraz, ki ne sme skrbeti, ampak mora biti motiv

Luka Vovk
Po odmevni zmagi nad Anglijo v zadnjem krogu kvalifikacij za Euro se je za slovensko mlado reprezentanco začelo novo obdobje.

Varovanci selektorja Milenka Aćimovića, med katerimi je bilo kar 12 novih obrazov, so ga začeli s prijateljsko tekmo – v Kranju je gostovala BiH in zmagala s 3:2.
Uro pred začetkom se je v gorenjski prestolnici silovito ulilo, zaradi česar je bila zelenica močno razmočena, na takšne razmere pa so se hitreje in bolje prilagodili gostje, ki so po dobre pol ure vodili že z 2:0. V sedmi minuti je prosti strel odlično izvedel Bašić, ki je pri drugem zadetku Muharemovića prispeval še podajo. V sodniškem podaljšku prvega polčasa je po lepi akciji Sešlarja in Flakusa Bosilja znižal Tio Cipot. Omeniti velja prečko Pečarja v prvem polčasu in poškodbo Perca, ki ga je grdo pokosil Šukilović, a prejel zgolj rumeni karton.


V drugem delu so Slovenci lovili izenačenje, in čeprav so imeli veliko več od igre, je v 73. minuti s strelom z roba kazenskega prostora vodstvo gostov povišal Bristrić. V 78. minuti je Šukilović prejel drugi rumeni karton, kar je zgolj nekaj sekund pozneje z drugim golom izkoristil Cipot. Kaj več Slovencem ni uspelo.

Postava Slovenije: Turk, Ajhmajer (od 82. Zeljković), Ratnik, Feratović, Strajnar, Jevšenak, Cipot (od 82. Pišek), Antolin (od 82. Ostrc), Sešlar, Perc (od 7. Pečar), Flakus Bosilj (od 56. Vipotnik).

Članki iz rubrike