hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 25.09.2022 10:26:42

Ni se skrival! Po veliki zmagi Slovenije spregovoril tudi osmoljenec! Hvala ekipi, o Šešku pa ...

Martin Metelko
Žan Karničnik se po tekmi ni izogibal novinarskim vprašanjem.

Ko igraš proti ekipi, ki ima v konici svojega napada Erlinga Haalanda, lahko pričakuješ, da bo kaznovana praktično vsaka tvoja napaka. To je na lastni koži včeraj izkusil Žan Karničnik, ko so Norvežani prestregli njegovo nevarno podajo v obrambni vrsti, zvezdnik Manchester Cityja pa jo je hladnokrvno spremenil v prednost gostujoče ekipe.

Slovenska izbrana vrsta je podobno kot na junijski tekmi s Srbijo tudi tokrat pokazala karakter in se vrnila v tekmo, po zaslugi sijajnega udarca Benjamina Šeška pa je vknjižila tudi svojo prvo zmago v letošnji ligi narodov. Karničnik se je kljub temu, da bi lahko bil osmoljenec nedeljskega večera, ustavil tudi pred novinarskimi mikrofoni.


"V celoti gledano mislim, da je bila to zelo dobra predstava z naše strani. Tista moja napaka za zadetek Norveške je bila popolnoma nepotrebna, a smo se tudi po tem uspeli pobrati. Takšne stvari nikakor niso prijetne, zato se zahvaljujem ekipi, da me je potegnila s seboj, energija soigralcev je dvignila tudi mene, dokaj hitro smo uspeli odgovoriti in povsem zasluženo smo prišli tudi do zmage. Ko prejmeš takšen zadetek se ni lahko vrniti v tekmo, sploh proti takšnemu nasprotniku. Svojega načrta kljub temu nismo bistveno spreminjali. Že v prvem polčasu je bil naš cilj, da vršimo pritisk na njihovo zadnjo linijo, vedeli smo, da sta Benjamin Šeško in Andraž Šporar hitrejša od vseh njihovih branilcev, tudi močnejša v skoku. Na račun tega je padel prvi zadetek, dolga žoga za njihovo obrambno vrsto, naš napad je bil dovolj hiter, da smo jih uspeli izigrati," je po tekmi razlagal branilec Ludogorca.
Kaj nekdanji nogometaš Maribora in Mure pravi o velikem junaku odmevne slovenske zmage Benjaminu Šešku? "Njegove predstave govorijo same zase, vse pove na igrišču. Vsa čast, da pri tej starosti igra na takšni ravni. Samo pohvale in čestitke."
Do Karničnika je po končani tekmi pristopil tudi selektor, s tribun je bilo videti žuganje s prstom. "Jasno mi je povedal, naj si takšnih prečnih podaj v podobnih situacijah ne privoščim več," je o izmenjavi z Matjažem Kekom povedal 28-letni branilec.

Članki iz rubrike