oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 20.09.2022 12:42:20

Messi, Son, Valverde ... in Jaka Bijol! Slovenec v elitni druščini! Ne boste verjeli, kam so ga uvrstili!

alesfevzer.com
Italijani navdušeni nad predstavo Jake Bijola.

Slovenska nogometna reprezentanca se je po uvodnem zboru na Brdu pri Kranju že preselila v ljubljanske Stožice, kjer jih v soboto v okviru Uefine lige narodov čaka obračun z Norveško. Četa Matjaža Keka je po slabem vstopu v junijsko reprezentančno akcijo vsaj delno popravila vtis z remijema v Oslu in na domači tekmi s Srbijo, kljub temu pa z dvema osvojenima točkama zaseda zadnje mesto v skupini. Ugodna rezultata na preostalih dveh tekmah (po Norveški slovenske nogometaše čaka še gostovanje v Stockholmu) sta torej nujna, če se želi Slovenija izogniti izpadu v ligo C. Klubske popotnice za nekatere vpoklicane nogometaše obetajo veliko.


Med tistimi reprezentanti, ki so na Brdo pri Kranju prispeli z najširšim nasmehom, sta bila tudi Sandi Lovrić in Jaka Bijol. Slovenska vezista sta z novim klubom odlično vstopila v novo sezono, Udinese trenutno zaseda tretje mesto v italijanski serie A, belo-črni pa so konec prejšnjega tedna na kolena spravili tudi milanski Inter. Ob zmagi s 3:1 je drugi zadetek za ekipo iz Vidma prispeval Bijol, ki je z glavo matiral Samirja Handanovića, tudi sicer pa je odigral partijo, ki v nogometnih krogih ni ostala spregledana.

Italijani so ga soglasno uvrstili v najboljšo enajsterico kroga, slovita Gazzeta dello Sport pa je šla še korak dlje. Koroškega nogometaša so uvrstili v idealno enajsterico minulega tedna - vseh najmočnejših evropskih lig! Bijol se je tako znašel ob boku imen, kot so Eric Dier, Federico Valverde in Heung-min Son, glavni zvezdnik sanjske ekipe pa je Lionel Messi.

Članki iz rubrike