evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 05.06.2022 22:54:13

Haaland še naprej neumorno trese, prinesel je že šest točk, naslednja je na vrsti Slovenija

Profimedia
Norveški nogometaši so po uvodni zmagi v Beogradu dosegli še drugo gostujočo zmago v ligi narodov.

Na Friends Areni v predmestju Stockholma so ukanili Švede z 2:1, oba gola je prispeval prvi zvezdnik Erling Haaland. Slovenija, ki je danes v srbski prestolnici izgubila z 1:4, bo 9. junija gostovala na Norveškem, Švedska bo gostila Srbijo.

Na stadionu v Solni je bil - tako kot na četrtkovi tekmi v srbski prestolnici - mož odločitve Haaland. Norveški stroj za gole je najprej v 20. minuti realiziral 11-metrovko po prekršku Emila Kraftha v domačem kazenskem prostoru nad Mortenom Thorsbyjem, drugi gol pa je zabil v 69. minuti. Častni gol za Švede je v drugi minuti sodnikovega podaljška dosegel Anthony Elanga.

V elitni ligi A je Portugalska v Lizboni v okviru skupine 2 zanesljivo premagala Švico s 4:0. Za Portugalce je vodilni gol dosegel William Carvalho (15.), nato pa je na sceno stopil prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo ter med 35. in 40. minuto dosegel dva gola. V drugem polčasu je zadnji gol za domačine prispeval še Joao Cancelo (68.).


Na drugi tekmi v tej skupini sta se Češka in Španija v Pragi razšla z nedoločenim izidom 2:2. Gostitelji je v vodstvo popeljal Jakub Pešek v četrti minuti, tik pred odhodom na veliki odmor pa je v tretji minuti sodnikovega podaljška izenačil Gavi ter pri 17 letih in 304 dneh postal najmlajši strelec v zgodovini španske izbrane vrste. V drugi polovici tekme je Čehe v vodstvo popeljal Jan Kuchta v 66. minuti, izenačujoči gol pa je zabil Inigo Martinez v 90. minuti.

V ligi C so bile na sporedu štiri tekme. V skupini 2 sta se Ciper in Severna Irska razšla brez golov, Grčija pa je na stadionu Fadil Vokrri v Prištini z golom Anastasiosa Bakasetasa v 36. minuti premagala Kosovo z 1:0.

V skupini 4 je Severna Makedonija z zadetkoma Enisa Bardhija (21.) in Bobana Nikolova (84.) v gosteh ukanila Gibraltar z 2:0, Gruzija pa je v Razgradu osramotila Bolgarijo in visoko zmagala s 5:2. Za Gruzijce, ki so z dvema zmagama na vrhu lestvice, sta v prvem polčasu zadela Zuriko Davitašvili (4.) in Irakli Azarov (31.), v drugem pa Budu Zivzivadze (52.), Hviča Kvarašhelia (58./11 m) in Vako (70.). Za domačine sta gola dosegla Atanas Ilijev (50.) in Ilijan Stefanov (83.).

V ligi D je bila na sporedu le ena tekma v skupini 2, na njej je Malta v gosteh premagala San Marino z 2:0. Za Maltežane sta zadela Jan Busuttil (59.) in Matthew Guillaumier (75.).

Članki iz rubrike