Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 23.05.2022 13:23:33

S kom nad Švedsko, Srbijo in Norveško? To je seznam slovenske reprezentance, Kek je izbral ...

Znan je seznam slovenske reprezentance za junijske tekme.

Slovenska moška nogometna reprezentanca začenja novo obdobje. Prvič bodo Slovenci zaigrali v B-ligi narodov. V drugi kakovostni skupini reprezentančnega nogometa se bodo Slovenci merili z reprezentancami Švedske, Srbije in Norveške, že v junija pa bodo ekipe igrale štirikrat. Zato je selektor Matjaž Kek v reprezentanco vpoklical 29 reprezentantov.

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije (NZS), bodo tudi tokrat oči uprte v kapetana Jana Oblaka, ki je z Jasminom Kurtićem, Miho Mevljo in Vidom Belcem med najbolj izkušenimi reprezentanti. Manjkal pa bo Josip Iličić, ki se je po dolgi odsotnosti z nekaj minutami sinoči vrnil na zelenice v klubskem dresu Atalante.

Kek je marca v Dohi preizkusil nekaj novih nogometašev in tudi tokrat na seznam uvrstil obrambni dvojec David Brekalo - Gregor Sikošek, ki sta odigrala obe tekmi v Katarju. Ob glavnih igralcev s tekem s Hrvaško in Katarjem, ki so tudi tokrat na seznamu, se v izbrano vrsto ponovno vrača Leo Štulac, ki je sezono za italijanski Empoli končal z golom za zmago v zadnjem krogu proti Atalanti.

Reprezentanca se bo prvič zbrala že v četrtek maja, tekmovanje v ligi narodov pa bo začela z domačo tekmo proti Švedski, ki bo 2. junija ob 20.45. Sledila bo preizkušnja v Beogradu s Srbijo, od koder se bo reprezentanca vrnila v Slovenijo, nato pa odpotovala v Oslo, kjer bo 9. junija na sporedu tretja tekma v ciklu proti Norveški. Kekovi varovanci bodo nato pripotovali nazaj v Slovenijo in odigrali še četrto tekmo - 12. junija ob 20.45 v Stožicah proti Srbiji.

Kek bo podrobnosti seznama predstavil na četrtkovi novinarski konferenci v Ljubljani.

Značke: slovenija, kek, seznam

Članki iz rubrike