sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
1 16.03.2022 12:05:16

S kom nad Hrvate in Katarce?! Matjaž Kek razkril seznam, poglejte si, kdo vse se je znašel na njem! (foto)

Grega Wernig
Matjaž Kek razkril seznam, na koga vse bo računal na naslednji reprezentančni akciji.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za prijateljski tekmi s Hrvaško in Katarjem, ki bosta 26. in 29 marca v Dohi. Na seznamu sta novinca Tomi Horvat in David Brekalo, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

"Po dolgem času se ponuja priložnost za pripravljalne tekme. Upam, da bodo pogoji dobri, predvsem pa se veselim kakšnega treninga več, saj v junijskem terminu to ne bo mogoče. Ponuja se priložnost, da kakšen od igralcev opozori nase, tako da se že veselim obeh tekem," je pred odhodom v Katar dejal slovenski selektor.

"Upam, da bo nov obračun s Hrvaško drugačen od tistega, ki smo ga odigrali v Splitu. Nasprotnik sicer sprva ni bil načrtovan, vendar smo se nato na obojestransko zadovoljstvo hitro dogovorili. Hrvaška je nedvomno 'top' reprezentanca, na tekmi se bo zagotovo čutilo tudi rivalstvo. Bolj kot oni me sicer zanimajo naši fantje, tako da nasprotniku ne bi posvečal večje pozornosti," je pred tretjim dvobojem s Hrvaško v zadnjem letu povedal Kek in se dotaknil tudi katarske vrste.

"Katar je zanimiva reprezentanca, ki se prav tako pripravlja na svetovno prvenstvo. Pričakujem visoke temperature in upam na dobro organizacijo. Verjamem, da bomo pogoje za delo na najboljši možni način izkoristili," je še dejal selektor, ki je na reprezentančni seznam za Katar uvrstil tudi dva novinca, Horvata iz Mure in Davida Brekala iz Vikinga Stavangerja.

Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 20. marca. Prijateljska tekma med Slovenijo in Hrvaško bo 26. marca ob 15.00, obračun med Slovenijo in Katarjem pa 29. marca ob 18.30. Obe tekmi bosta v neposrednem televizijskem prenosu na Sportklubu.

seznam

Značke: matjaž, kek, slovenija

Članki iz rubrike