IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 17.06.2021 12:57:47

Neee, to NI POŠTENO ... Nesrečni danski zvezdnik za INTER ne bo smel več igrati nogometa!

Danski nogometaš Christian Eriksen, ki se je med prvo tekmo svoje reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu zaradi srčnega zastoja zgrudil na igrišču in so ga morali oživljati, bo dobil srčni spodbujevalnik, so sporočili iz danske nogometne zveze (DBU).

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljajo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.


DBU je danes sporočila, da bodo reprezentantu vstavili srčni spodbujevalnik, napravo, ki pomaga uravnavati srčni ritem. Kot so sporočili iz zveze, so zdravniške preiskave pokazale, da bo to najboljša rešitev za športnika, ki je doživel srčni zastoj, a za zdaj niso razkrili nobenih podatkov o tem, ali bo Eriksen še lahko igral nogomet. Zato pa je jasno to, da v Italiji ne bo smel igrati nogometa, saj to velja za vse tiste, ki imajo vstavljen srčni spodbujevalnik.

Danes bo Danska igrala drugo tekmo skupinskega dela tekmovanja z Belgijo. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bodo gledalci na stadionu V Københavnu v dogovoru z obema zvezama sodelujočih ekip poskrbeli za posebno gesto: v 10. minuti (Eriksen ima na dresu to številko) nameravajo tekmo prekiniti, nogometaši bodo žogo poslali v stranski avt, potem pa bodo tako gledalci kot nogometaši z aplavzom posredovali sporočilo Eriksenu in mu zaželeli hitro okrevanje.

Značke: nogomet, euro

Članki iz rubrike