podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 31.05.2021 08:31:48

Veliki spektakel se nadaljuje! Danes v MARIBORU in LJUBLJANI na delu največje evropske velesile!

alesfevzer.com
V Sloveniji in na Madžarskem se bo danes nadaljevalo evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let. Na vrsti so četrtfinalni obračuni. Po dvomesečnem premoru izrazitih favoritov ni, bo pa v nasprotju s prvim delom tokrat na tribunah določeno število navijačev.

Pristaši nogometa si bodo lahko izločilne boje na slovenskih tleh ogledali v Mariboru in Ljubljani, prodaja vstopnic pa je stekla konec preteklega tedna.

V Ljudskem vrtu bosta ob 18. uri dvoboj začela Španija in Hrvaška, v Stožicah pa si bodo tri ure kasneje nasproti stali vrstniki iz Italije in Portugalske. Na Madžarskem bosta para Nizozemska - Francija (Budimpešta, 18.00) in Danska - Nemčija (Szekesfehervar, 21.00).

V polfinalu se bosta v četrtek, 3. junija, udarili zmagovalki obeh polfinalnih obračunov iz obeh držav gostiteljic, finale pa bo v nedeljo, 6. junija, v Ljubljani.

Slovenska mlada reprezentanca je izpadla po skupinskem delu tekmovanja. Za uvod v prvenstvo je v Mariboru izgubila proti Španiji (0:3), nato v Celju remizirala proti Čehom (1:1), za konec pa je morala priznati premoč še Italijanom (0:4) v Ljudskem vrtu.

Italijani so na mladinskih EP rekorderji s petimi naslovi. Sledijo branilci naslova Španci s štirimi, po dva pa imajo Nemci, Angleži, Nizozemci in nogometaši nekdanje Sovjetske zveze. Po en naslov so osvojili Francozi, Švedi, Čehi. Prva zmagovalka EP do 21 let pa je bila Jugoslavija.

vstopnice U21

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike