Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

jz
jz
1 15.07.2020 07:23:04

Danes DAN D za Keka, Dinamo in SLOVENIJO! Tu so vse podrobnosti in jasno SPOROČILO PREDSEDNIKA!

Martin Metelko
Po viharju prejšnji teden, ki se je dvignil, ko je na svetlo prišla novica, da je slovenski selektor Matjaž Kek najresnejši kandidat za trenerja zagrebškega Dinama, je bilo v naslednjih dneh nenavadno mirno. V dveh dneh se je vse poleglo, kot kaže, pa bo vse skupaj danes dobilo epilog.

Bilo je nekaj namigovanj iz Hrvaške, da je Dinamo Keka izkoristil za pomiritev vnovičnih napetosti med klubom in navijaško skupino Bad Blue Boys. V bistvu si kar težko razložimo, da bi taka novica prišla v javnost iz kluba (ker je prišla iz kluba), če ne bilo z novim trenerjem že vse dogovorjeno. Poleg tega pa si tudi ne moremo predstavljati, da bi se Matjaž Kek kar pogovarjal in pogovarjal s predsednikom slovenske nogometne zveze, s svojim delodajalcem. Če bi imel konkretno ponudbo na mizi in če bi bil odločen iti novim izzivom na Hrvaškem naproti, potem bi verjetno predsedniku NZS Radenku Mijatoviću pač povedal, da je dobil dobro ponudbo in da zapušča klop Slovenije. Vsi bi mu zaželeli srečo in vsak bi šel svojo pot. Toda ne. Kekove prve izjave so bile, da mu je sicer v čast, da ga vidijo kot kandidata za klop Dinama, da pa je vse še daleč od dogovora in da so njegove misli trenutno povezane le s slovensko reprezentanco.

Predsednik NZS je popolnoma jasen

"Z našim selektorjem Matjažem Kekom sva se srečala pretekli teden. Dejal je, da je to zanj nova situacija, o podrobnostih najinega pogovora pa seveda ne morem govoriti, ker to ne bi bilo korektno do vseh vpletenih strani," je dozdajšnje dogajanje na hitro povzel predsednik slovenske nogometne zveze Mijatović. Seveda je vsem trem vpletenim stranem, Keku, NZS in Dinamu, jasno, da se mora uganka rešiti čim prej. Nategovanje sage v nedogled ni nikomur v interesu in tako so vsi odločeni, da mora Kek 'takoj' povedati svojo odločitev. O tem, kakšno je stališče slovenske zveze, je bil predsednik popolnoma jasen: "Dobila se bova sredi tedna, danes ali jutri, in se pogovorila, kako naprej. Toda za nas ni nobene dileme; Matjaž je in bo ostal naš selektor. Za nas, govorim o Slovenski nogometni zvezi, je vse popolnoma jasno in brez dvomov. In to že od začetka te zgodbe. Imamo veljavno pogodbo z Matjažem Kekom in želimo, da Kek ostane slovenski selektor."

VSE PODROBNOSTI SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike