Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
8 17.02.2020 14:15:32

Razkril VSE PODROBNOSTI: Ne Katanec, on je odločil, da mora Zahović DOMOV!

Arsen Perić
Nogometna zveza Slovenije (NZS) letos praznuje 100. rojstni dan. Njeno najpomembnejše obdobje je bilo zagotovo v času osamosvojitve, ko je zapustila državno zvezo in začela samostojno razvijati slovenski nogomet. Glavno vlogo pri tem je imel Rudi Zavrl, ki je bil njen predsednik vse do leta 2009, ko je mesto prepustil Ivanu Simiču.

Rudi Zavrl je bil na čelu zveze tudi v tistih najbolj turbulentnih časih - na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, ki so si ga slovenski ljubitelji nogometa zapomnili tudi po sporu med Srečkom Katancem in Zlatkom Zahovićem. Slednji je moral sredi prvenstva domov, tako je odločil takratni predsednik. Ali so bili to njegovi najtežji trenutki?

"Mogoče ne najtežji, zagotovo pa najbolj turbulentni. Še vedno menim, da sem storil prav, ko sem se postavil na selektorjevo stran in poslal Zahovića domov. To sem moral storiti, drugače bi se lahko zgodba sesula kot hiša iz kart. Meni je zelo žal, da se je to zgodilo, a menim, da sem se odločil prav. Zaradi podobnih razlogov so s prvenstev Nemci domov poslali Stefana Effenberga, Irci Roya Keana in še veliko je bilo takih primerov. Mogoče smo ravnali neprofesionalno, kar je bila posledica naše mladosti in neizkušenosti. Zveze, ki so se jim dogajali incidenti, so te reševale na drugačen način, bolj profesionalno. A o tem zelo nerad govorim. Mislim, da je v naši zgodovini veliko lepih trenutkov, v tej naši krasni 100- ali 30-letni zgodovini se nam ni treba ozirati na slabe. Razumem pa, da je to medijsko zanimivo," je v pogovoru za STA med drugim razkril Zavrl in nadaljeval: "Takrat smo se začeli deliti, tako kot se delimo pri nekaterih drugih rečeh. Dobil sem veliko anonimnih groženj, sedež NZS so poslikali z grozljivimi grafiti, v Mariboru so mi vedno žvižgali in me žalili, še preden je napovedovalec objavil mojo prisotnost. Za njih sem bil "žabar", ki se je obrnil proti Zahoviću. A tudi to je treba razumeti. V svetu je veliko takih rivalstev, tudi v Nemčiji, Italiji, Angliji in ne samo na Balkanu. Zagotovo pa teh stvari ne ocenjujem kot normalnih, na srečo me vsaj fizično niso nikoli napadli."

Značke: zavrl, zahović

Članki iz rubrike