petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
2 30.01.2020 14:00:14

Iličić BREZ OVINKARJENJA! Moja prihodnost v reprezentanci? Selektorju sem povedal, da …

Martin Metelko
Josip Iličić je v odmevnem pogovoru za Ekipo SN spregovoril tudi o reprezentančni prihodnosti.

Včeraj je dopolnil 32. rojstni dan, naslednjo priložnost na velikem tekmovanju bo najboljši slovenski nogometaš imel šele čez dve leti. Kljub temu pa, hvalabogu, še ne razmišlja o zaključku svoje poti v reprezentanci, četudi je v preteklosti doživljal v glavnem razočaranja.

»Prijetno ali ne, govoril sem s selektorjem in mu povedal, kakšna je moja odločitev, kakšna je moja želja. Povedal sem mu, da se bom odzval vabilu, dokler bom dobrodošel v reprezentanci, in da ne razmišljam o ničemer drugem. Hotel sem se uvrstiti na evropsko prvenstvo, ni se mi uspelo, zdaj se hočem na svetovno. Konec debate. Bo ogromno dela, tega se zavedam, a sem nanj pripravljen,« je v obsežnem intervjuju s kolegi iz Ekipe SN povedal Josip Iličić.

Pred Slovenijo so prijateljske tekme, nato liga narodov, šele potem kvalifikacije. Namerava kaj od tega izpustiti? »Nikakor. Ne pride v poštev. Ko pravim, da bo veliko dela, to pomeni, da moramo ustvariti pravo ekipo, in vsaka tekma bo prišla prav. Sliši se obrabljeno, a le če bomo tudi prijateljske tekme vzeli zares in na njih napredovali, bomo lahko nekaj dosegli. Pa tudi, bodimo iskreni, zelo rad grem domov v Slovenijo, prija mi menjava okolja, prija mi prekinitev tukajšnjega zelo napornega, zelo utrujajočega ritma življenja. Sicer mi vožnja z avtom postaja vse daljša in me vse bolj utruja, ljubljansko letališče pa ni ravno božji dar za ugodne in udobne povezave, a se bom že znašel. Rad bi prihajal in bom prihajal,« je dodal slovenski nogometni virtuoz. Sijajne novice, vsekakor!

Članki iz rubrike