pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 04.12.2019 18:05:42

VSE je JASNO: TAKOLE se slovenska reprezentanca lahko uvrsti na mundial!

Martin Metelko
Uefa je na zasedanju izvršnega odbora v Nyonu potrdila kvalifikacijski sistem za SP 2022. Iz Evrope bo na mundialu v Katarju igralo 13 reprezentanc, deset bo zmagovalcev kvalifikacijskih skupin, ki bodo uvrščeni neposredno, tri pa bodo prišle iz dodatnih kvalifikacij.

V teh dodatnih kvalifikacijah bo igralo deset drugouvrščenih iz kvalifikacijskih skupin ter dva najboljša zmagovalca skupin iz lige narodov 2020/21.

Uefa je tudi potrdila, da bo uporabljala sistem VAR v "play-offu" lige narodov marca 2020, prav tako pa tudi v kvalifikacijah za SP 2022, a mora slednje potrditi še Mednarodna nogometna zveza.


Spremembe pa so doletele tudi ligo prvakinj. Ta bo od sezone 2021/22 dalje imela tudi skupinski del, v katerem se bo merilo 16 ekip. S spremembami tekmovanja - trženje in TV pravice bodo centralizirane od skupinskega dela dalje (zdaj je le finale) - si želijo podvojiti doseg in vrednost lige prvakinj.

Z novim sistemom, v katerem bo osmino finala zamenjal skupinski del s štirimi skupinami s po štirimi ekipami, bo 20 odstotkov več tekem. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v četrtfinale.

Pred skupinskim delom pa bosta še dva kroga, v prvem bodo ekipe igrale na mini turnirjih, v drugem pa po eno tekmo doma in v gosteh. Najboljših šest nacionalnih zvez bo prispevalo po tri ekipe, od sedme do 16. pa po dve. Vse druge bodo lahko imele po enega predstavnika.

Članki iz rubrike