zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 17.11.2019 11:31:19

KEK je kapetanu postavil SPOMENIK in razkril, kakšna je njegova REPREZENTANČNA PRIHODNOST

Martin Metelko
Matjaž Kek je včeraj v začetno enajsterico na levi bok postavil Bojana Jokića, ki se je s stotim reprezentančnim nastopom vpisal v klub izbrancev. V Sloveniji sta zdaj v njem le dva nogometaša - poleg Jokića še Boštjan Cesar, ki se je zaustavil pri številki 101.

Jokić je v izbrani vrsti debitiral 28. febuarja 2006 na prijateljski tekmi na Cipru (Slovenija je zmagala z 1:0), edini zadetek pa je dosegel na svoji 33. tekmi spomladi leta 2010 (v pričakovanju svetovnega prvenstva v Južni Afriki), na prijateljski tekmi s Katarjem v Mariboru. Na lestvici nastopov v slovenskem dresu je med še trenutnimi reprezentanti njegov prvi zasledovalec Josip Iličić, ki je s 63 nastopi - skupaj z Miranom Pavlinom in Brankom Ilićem - na 16. mestu.


Selektor Matjaž Kek se po tekmi kakopak ni mogel izogniti vprašanju o Jokiću, o njegovem jubileju, o njegovi vlogi v ekipi. "Saj ne vem, koliko jih pa ima v Sloveniji še toliko nastopov. V nekem obdobju je imel nekaj slabih tekem, je pa bilo obdobje, ko je oblikoval prepoznavnost na levem boku. To je super korekten, super pošten fant - s svojimi dobrimi in slabimi stranmi. V zadnjem času je bil na tapeti. Ne vem, kaj vse o njem ni bilo povedanega, morda tudi nekorektno. Jaz mislim, da je oddelal pošteno in da bo Slovenija še potrebovala takšen karakter in takšen odnos."

Na dodatno vprašanje, ali 33-letni Kranjčan končuje reprezentančno pot, je še dodal: "Kje pa! Kaj, zdaj jih je odigral sto, zdaj ga pa naj 'pokopljemo'. Ne pride v poštev, s svojim pristopom in odnosom mora ostati vzor."

Članki iz rubrike